Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 36 λεπτά για να πάρει την πρόκριση στον 2ο γύρο, αλλά και να επιστρέψει στο Νο1 του κόσμου, κάτι που θα συμβεί αμέσως μετά το US Open, επικρατώντας του Γάλλου Αλεξάντερ Μίλερ με 6-0, 6-2, 6-3, στην πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη. 

Ο Σέρβος έχοντας 84% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, αλλά και κάνοντας εξαιρετική δουλειά πάνω στο φιλέ (20/23), “έσπασε” 8 φορές το service του Γάλλου (8/13) χωρίς να του δώσει κανένα περιθώριο αντίδρασης. 

Από το 1ο κιόλας set o Τζόκοβιτς ήταν καταιγιστικός φτάνοντας σε bagel σε μόλις 24 λεπτά, ενώ το σερί του (8-0) συνεχίστηκε και στο 2ο set κάνοντας το 2-0. Ο Μίλερ μείωσε σε 2-1, αλλά ακολούθησε ένα hold κι ένα ακόμα break με τον Σέρβο να παίρνει προβάδισμα με 4-2. 

Το break-back του Μίλερ (4-3), δεν ήταν κάτι που επηρέασε τον Τζόκοβιτς που με νέο break έκανε το 5-2 για να κλείσει και το 2ο set με ένα σχετικά εύκολο hold (2-0). 

Το 3ο σκέλος του αγώνα ήταν πιο ανταγωνιστικό μέχρι τα μέσα του set όπου Τζόκοβιτς και Μίλερ κρατούσαν το service τους (3-3) με τον Τζόκοβιτς να κατακτά τα επόμενα 3 games φτάνοντας στη νίκη, την πρόκριση στον 2ο γύρο, αλλά και την επιστροφή του στο Νο1 του κόσμου. 

Στους “64” ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες, ο οποίος με τη σειρά του ξεπέρασε το εμπόδιο του Αμερικανού Ίθαν Κουίν με 6-4, 6-4, 6-3. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-7h)




tennis24.gr