O Ντανιίλ Μεντβέντεφ βρέθηκε ένα set πριν από τον αποκλεισμό από τον-για μια ακόμη φορά-εξαιρετικό Κρίστοφερ Γιούμπανκς, ωστόσο ο Ρώσος κατάφερε να κάνει την ανατροπή και από 1-2 set να επικρατήσει τελικά με 6-4, 1-6, 4-6, 7-6(1), 6-1 μετά από 2 ώρες και 58 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα του. 

Ο Νο3 του κόσμου τελείωσε τον προημιτελικό με 28 άσους (5 διπλά λάθη), σημείωσε 52 winners, ενώ είχε μόλις 13 αβίαστα λάθη σε 5 set την ίδια ώρα που ο Αμερικανός έφτανε τα 55 λάθη, αλλά και τους 74 winners. 

Κλειδί για τη νίκη του Μεντβέντεφ το 4ο set εκεί όπου το μομέντουμ έδειχνε να το έχει ο Γιούμπανκς, μετά από τα 2 σερί κερδισμένα set, αλλά κυρίως με το ασύλληπτο service του για το οποίο ο Ρώσος δεν μπορούσε να βρει λύσεις. 

Ένα break (2-1) ήταν αρκετό για τον Μεντβέντεφ για να φτάσει στην κατάκτηση του 1ου set με τον Γιούμπανκς να δείχνει νευρικός στο παιχνίδι του και χωρίς να μπορεί να βρει πόντους πίσω από το πρώτο service (64%) έχοντας παράλληλα 10 αβίαστα λάθη παραπάνω από τον Μεντβέντεβ (11-1). 

Στα επόμενα 2 set τα πράγματα άλλαξαν. Ο Γιούμπανκς βρήκε ρυθμό στο service του, την ίδια ώρα που το 85% του Μεντβέντεφ του 1ου set υποχωρούσε στο μόλις 50% (8/16). Ο Αμερικανός, στο καλύτερο set που έκανε στο φετινό τουρνουά, μετέτρεψε το 1-1 σε 6-1 ισοφαρίζοντας τον προημιτελικό. 

Το σερί συνεχίστηκε για τον 27χρονο, ο οποίος με break και εύκολο hold κατέκτησε και τα 2 game του 3ου set (2-0) αυξάνοντας το σερί των games σε 7-0! Μάλιστα παραχωρώντας μόλις 4 πόντους πίσω από το πρώτο service θα φτάσει σε εύκολα hold και θα πάρει προβάδισμα με 2-1 έχοντας ένα ακόμα set για μια ακόμα μεγάλη έκπληξη. 

Στο 4ο και κρίσιμο set ο Μεντβέντεφ απείλησε μόνο στο 2ο game με τον Γιούμπανκς να σβήνει δύο break-points (1-1), με τους δύο παίκτες στη συνέχεια να πηγαίνουν σε tie-break. Εκεί ο Μεντβέντεφ στάθηκε πιο ψύχραιμος από τον επιπόλαιο (σε εκείνο το σημείο) Αμερικανό, κατακτώντας το set (7/4) ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Στο decider set ο Μεντβέντεφ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Με 8 πόντους χαμένους πίσω από το service, πίεσε το service του Γιούμπανκς το οποίο είχε καταρρεύσει (πήρε συνολικά 11 πόντους), κατακτώντας αρχικά τα 4 πρώτα games (4-0). Ο Γιούμπανκς μείωσε σε 4-1 αφού πρώτα έσβησε δύο break-points του Μεντβέντεφ, ο οποίος με 2 ακόμα κερδισμένα game κατέκτησε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Κάρλος Αλκαράθ με τον Χόλγκερ Ρούνε. 

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)




tennis24.gr