Ο Ρότζερ Φέντερερ θα επιστρέψει στο Wimbledon την Τρίτη 4 Ιουλίου, όπου και θα βραβευτεί από τους διοργανωτές για την προσφορά του, αλλά και τα επιτεύγματά του στη διοργάνωση. Η σύντομη αυτή τελετή θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό court στις 15:15 GR λίγο πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα του προγράμματος. 

Ο Ελβετός είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στο Wimbledon έχοντας 8 κατακτήσεις, ενώ μετράει και 105 νίκες στην καριέρα του, περισσότερες από κάθε Grand Slam που έχει συμμετάσχει, αλλά και τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να ακολουθεί με 86. 

Επίσης ο Φέντερερ μετράει τους περισσότερους τελικούς στη διοργάνωση (12) με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να ακολουθεί με 8 αν και ο Σέρβος έχει καλύτερο ποσοστό νικών στους τελικούς με 87,5% (7-1), με τον Φέντερερ να είναι στην 5η θέση της σχετικής λίστας με 66,7% (8-4), πίσω από τους Πιτ Σάμπρας που έχει κερδίσει και τους 7 τελικούς που έχει παίξει (100%), Ροντ Λέιβερ (100%), Νόβακ Τζόκοβιτς (87,5%) και Μπιόρν Μποργκ (83,3%).

Μερικά ακόμα από τα αμέτρητα επιτεύγματα του Φέντερερ στο αγαπημένο του Grand Slam είναι ότι έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε ημιτελικούς (13), ενώ φυσικά έχει και τις περισσότερες παρουσίες στο SW19 με 22 έχοντας ξεπεράσει τον Αμερικανό Τζίμι Κόνορς που έχει 21. 




tennis24.gr