Όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην Ύδρα, όταν ένας 58χρονος έτρωγε στο εστιατόριο με παρέα, ένα γατάκι ανέβηκε στο τραπέζι, το πέταξε κάτω από τον πρώτο όροφο. Το γατάκι τραυματίστηκε με φωτογραφίες από το σημείο να δείχνουν αίματα στο πλακόστρωτο. Όταν δε περαστικοί τού έκαναν παρατήρηση, εκείνος σύμφωνα με τις πληροφορίες κόμπαζε για την πράξη του.

Ο δήμαρχος της Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για το περιστατικό, αλλά και για την κατάσταση της υγείας της γάτας.

«Έχουμε συγκλονιστεί από το γεγονός ότι κακοποιήθηκε μία γάτα του νησιού μας. το νησί φιλοξενεί πάνω από 1.000 αδέσποτες γάτες, τις οποίες ο δήμος μαζί με τις 2 φιλοζωικές που δραστηριοποιούνται στο νησί, σε πολύ καλό βαθμό, υπάρχει η ένδειξη ότι το ζώο σκοπίμως πατάχθηκε από την ταράτσα του εστιατορίου στο δάπεδο της παραλίας με συνέπεια να τραυματιστεί, και από την άλλη ο καταγγελλόμενος υποστηρίζει ότι το ζώο αιφνιδιάστηκε και έπεσε στην παραλία», είπε αρχικά.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος αυτή τη στιγμή, είχε έρθει στο νησί για να περάσει το 3ημερό του. Το γατάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση είχε αυτόν τον τραυματισμό αλλά δεν απειλήθηκε η ζωή του. Έχει τρομάξει το ζώο αλλά περιθάλπεται σε σπίτι από όσο γνωρίζω. Ο Δήμος αναζητεί χώρο για να στεγάσει ένα κτηνιατρείο παρόλα αυτά, επειδή έρχονται κτηνίατροι στο νησί, υπάρχει μία σχετική κάλυψη χωρίς να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την μη μόνιμη παρουσία κτηνιάτρου στο νησί», συμπλήρωσε ο κ. Κουκουδάκης.

Τι προβλέπεται από τον νόμο

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου μίλησε για τις ποινές που προβλέπονται για την κακοποίηση ζώου.

«Τα πρόστιμα είναι μέχρι 18.000 ευρώ. Είναι στην ανάκριση η υπόθεση, είμαστε στις διακεκριμένες περιπτώσεις κακοποίησης ζώου, οπότε οι ποινές είναι από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Ο νέος ποινικός κώδικας, δεν προβλέπει μετατροπή της ποινής, είτε είναι πλημμέλημα είτε είναι κακούργημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν η ποινή δεν ανασταλεί υπάρχει ο δρόμος της φυλακής», επεσήμανε.

«Δεν είναι αστείο αυτό, και αντιμετωπίζεται από πολλούς ως έτσι. Με τον νέο νόμο επιτρέπεται η παράσταση των φιλοζωικών ως πολιτική αγωγή. Πετύχαμε να υπάρχει πλέον Εισαγγελέας Ζώων. Αυτή η δυνατότητα παράστασης από τις φιλοζωικές σημαίνει ότι μπορούμε να φτάσουμε με στοιχεία στην τιμωρία του δράστη. Είχαμε έως τώρα πολλές περιπτώσεις ατιμωρησίας», συμπλήρωσε η κ Ανάσογλου.megatv.com