Ο Κάρλος Μόγια μίλησε στο ισπανικό κανάλι RTVE για τον τραυματισμό του Ράφα Ναδάλ, αλλά και για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην ενεργό δράση, 21 μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Roland Garros. 

“Ο χρόνος θα δείξει που και πότε θα επιστρέψει.”, είπε ο προπονητής του 36χρονου Ισπανού. “Ο τραυματισμός του είναι πιο περίπλοκος απ’ ότι φάνηκε αρχικά, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.”

“Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν έχει ακόμα αγωνιστεί στη χωμάτινη σεζόν. Είναι η πιο σημαντική περίοδος γι’ αυτόν κάθε χρόνο και δεν ήταν εύκολο να αποσυρθεί από το Μόντε Κάρλο, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, αλλά είναι μαχητής και συνεχίζει να ελπίζει ότι θα αγωνιστεί σύντομα.”

Όσο για την περίπτωση να πάει στο Roland Garros χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία ο Ισπανός προπονητής και πρώην Νο1 του κόσμου τόνισε: “Υπάρχει πάντα ένας μύθος ότι ο Ράφα χρειάζεται πολλά παιχνίδια στα πόδια του για να φορμαριστεί. Αν το δούμε όμως ιστορικά στις επιστροφές του είχε πάντα σπουδαία αποτελέσματα. Σαφώς και θα ήταν καλύτερα να πάμε σε ένα Grand Slam με καλύτερη προετοιμασία, αλλά αν δεν γίνει αυτό θα παλέψουμε με τα όπλα που έχουμε.”

Ο Κάρλος Μόγια ρωτήθηκε και για τον Κάρλος Αλκαράθ απαντώντας: “Έχουν ειπωθεί πολύ ωραία λόγια για τον Κάρλος και φυσικά το αξίζει. Είναι ένας πολύ ωραίος παίκτης για το κοινό, δυναμικός, θεαματικός και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Ελπίζω το κοινό να τον απολαμβάνει για πολλά χρόνια ακόμα.”

Θυμίζουμε ότι ο Ράφα Ναδάλ έχει να αγωνιστεί από το Australian Open, με τον 36χρονο Ισπανό να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο ισχίο. 




tennis24.gr