Άντι Μάρεϊ και Ματέο Μπερετίνι αποσύρθηκαν από το Roland Garros, με τον Βρετανό και πρώην Νο1 του κόσμου να μένει εκτός δείχνοντας ότι θέλει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για το Wimbledon και την grass season που ακολουθεί, ενώ ο Ιταλός συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. 

Τελευταία φορά που ο φιναλίστ του 2016 στο Roland Garros, Μάρεϊ, εμφανίστηκε στο Παρίσι ήταν το 2020 όπου είχε ηττηθεί από τον Σταν Βαβρίνκα. Θυμίζουμε ότι εκτός από τη “χρυσή” χρονιά του Μάρεϊ (2016) όπου έφτασε στον τελικό, από εκεί και πέρα έχει συμμετάσχει σε 4 ημιτελικούς (2011, 2014, 2015, 2017), ενώ 2 φορές έχει σταματήσει στα προημιτελικά (2009, 2012).

Από την πλευρά του ο Μπερετίνι έχει αγωνιστεί μόλις 3 φορές στο Roland Garros με την καλύτερη πορεία του να είναι το 2021 (όπου εμφανίστηκε για τελευταία φορά), φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά χάνοντας από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εκτός από τους Μάρεϊ και Μπερετίνι, τη συμμετοχή τους από το Roland Garros έχουν αποσύρει οι Ράφα Ναδάλ, Νικ Κύργιος, Μάριν Τσίλιτς, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Τζέσον Μπρούκσμπι. 

Τη θέση του Μάρεϊ θα πάρει ο Ιταλός Ματέο Αρνάλντι, ενώ τον Μπερετίνι θα αντικαταστήσει ο Αμερικανός Αλεκσάνταρ Κοβάσεβιτς. 

Το Roland Garros θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 28 Μαΐου – 11 Ιουνίου. 


tennis24.gr