Ο επικεφαλής της M-Sport, Richard Millener, έριξε φως στις φήμες που ήθελαν την ομάδα του να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Sebastien Loeb, αναφορικά με πιθανή συνεργασία των δύο πλευρών, όπως είχε γίνει πίσω στο 2022.

Σύμφωνα με τον Millener, οι φήμες περί επιστροφής του Γάλλου στην ομάδα του είναι αρκετά τραβηγμένες και δεν ευθυγραμμίζονται με τη λογική με την οποία έχει κατέβει η M-Sport στο WRC για το 2024.

Ο Loeb, που αναδείχτηκε νικητής του Rally Monte Carlo με την ομάδα της Cumbria, πίσω στο 2022, συνδέθηκε πρόσφατα με πιθανές συμμετοχές στο φετινό WRC, οδηγώντας Ford Puma της M-Sport. Ωστόσο, ο Millener κατεύνασε τον όποιο ενθουσιασμό από πιθανό επιστροφή του Loeb στη δράση.

“Μην με παρεξηγήσετε, το να δουλεύεις με έναν εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή είναι κάτι που μετά χαράς θα έκανα, αλλά για κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν καθόλου πλάνα. Έχουμε θέση τον στόχο μας για φέτος και το πρόγραμμα βασίζεται εν πολλοίς γύρω από τον Adrien (Fourmaux) και τον Gregoire (Munster)”.

Η M-Sport αναμένεται να τρέξει με δύο εργοστασιακά Puma για όλη τη σεζόν, με την μοναδική αλλαγή να έρχεται σε περίπτωση που κάποιος ιδιώτης θελήσει να νοικιάσει αυτοκίνητο για να τρέξει, όπως γινόταν στο παρελθόν, για παράδειγμα, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη.

“Έχουμε πάρει μια πολύ πιο εστιασμένη προσέγγιση στα πράγματα, αναφορικά με το ποιους οδηγούς έχουμε φέτος”, συνέχισε ο Millener. “Γνωρίζουμε το πού βρισκόμαστε με το budget μας και πάνω σε τί πρέπει να δουλέψουμε. Είναι καίριας σημασίας να λειτουργούμε την ομάδα με τον πιο αποδοτικό τρόπο”.

“Οι πόροι που έχουμε επενδύονται στην ομάδα, το αυτοκίνητο και τα πληρώματα. Είδαμε πως η προσέγγιση αυτή μπόρεσε να αποδώσει καρπούς πέρυσι με το Fiesta Rally2 και προσανατολιζόμαστε προς το ίδιο αποτέλεσμα και με το Rally1 φέτος”.

“Εντυπωσιάστηκα με όσα μου έδειξαν τα παιδιά στο Monte. Ο Adrien έμεινε απαρέγκλιτα στο πλάνο και επέδειξε σταθερότητα. Σε μεγάλο βαθμό, την ίδια εικόνα έδωσε και ο Gregoire. Το να τερματίσουμε στον πρώτο αγώνα όπως τερματίσαμε είναι μια βάση πάνω στην οποία η ομάδα μπορεί να χτίσει”.

“Γνωρίζουμε πως και η Σουηδία είναι ένα πολύ ιδιαίτερο event επίσης και οι προσδοκίες μας ευθυγραμμίζονται με τη μοναδικότητα αυτή. Καθώς προχωρούμε μέσα στη σεζόν, όμως, και στις χωμάτινες διαδρομές, ειλικρινά πιστεύω πως μπορούμε να αρχίσουμε να ψάχνουμε και κάποια πολύ καλά αποτελέσματα”.


f1fan.gr