Ο Κάρλος Αλκαράθ τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν εστιάζει στην υπεράσπιση του τίτλου του στο US Open και ότι αισθάνεται το ίδιο όπως σε κάθε τουρνουά. Ο 20χρονος Ισπανός δεν νιώθει την πίεση του κατόχου του τίτλου και επικεντρώνεται στην πρεμιέρα της Τρίτης. 

“Ειλικρινά δεν αισθάνομαι διαφορετικά. Αισθάνομαι το ίδιο σαν να μπαίνω σε ένα οποιοδήποτε τουρνουά”, είπε στο Eurosport. “Εστιάζω μόνο στην προπόνηση και στο να είμαι όσο πιο έτοιμος μπορώ στην πρεμιέρα του τουρνουά.”

“Προσπαθώ να μην σκέφτομαι ότι είμαι υπερασπιστής του τίτλου και ότι κέρδισα πέρσι. Στο μυαλό μου έχω μόνο το φετινό τουρνουά και στην πρεμιέρα μου στον 1ο γύρο.”

Ο Αλκαράθ μίλησε και για τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα του για τον προπονητή του Χουάν Κάρλος Φερέρο. “Είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για μένα, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά.”

“Μου δίδαξε πολλά πράγματα για να αντιμετωπίζω δύσκολες στιγμές στο court, αλλά και να είμαι καλύτερος άνθρωπος. Το να είσαι καλός άνθρωπος, είναι πιο σημαντικό από το να είσαι καλός αθλητής. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό και ο Χουάν με βοήθησε πολύ σε αυτό. Πάντα έλεγα ότι είναι ο δεύτερος πατέρας μου. Είναι υπέροχο να τον έχω στη ζωή μου.”

Ο Ισπανός και κάτοχος του τίτλου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τα ξημερώματα (04:00 GR) τον Γερμανό Ντόμινικ Κέπφερ.




tennis24.gr