Ανανεωμένος, μετά από το Roland Garros και ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί για 1η φορά φέτος στο γρασίδι φάνηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν από την πρεμιέρα του στο Cinch Championships ο Κάρλος Αλκαράθ. 

Ο Ισπανός έφτασε στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο και ξεκίνησε αμέσως προετοιμασία προκείμενου να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα μπορεί σε αυτήν την απαιτητική επιφάνεια. 

“Έφτασα στο Λονδίνο το Σάββατο και έκανα την 1η μου προπόνηση. Δεν μπόρεσα να προπονηθώ αρκετά στη χώρα μου καθώς δεν έχουμε γήπεδα με γρασίδι.”, είπε ο 20χρονος. 

“Πρέπει να προσαρμοστώ στην κίνηση και στα χτυπήματά μου στο γρασίδι και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος με την προπόνηση που έκανα εδώ.”

Ο Αλκαράθ θα κάνει μόλις την 3η εμφάνιση στην καριέρα του σε τουρνουά με γρασίδι και την 1η στο Queen’ s, ενώ πέρσι αγωνίστηκε μόνο στο Wimbledon όπου κι έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο γνωρίζοντας την ήττα από τον Γιάνικ Σίνερ. 

“Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κινείσαι καλά στο γρασίδι. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός από άλλες επιφάνειες, οπότε το να κινούμαι στο γρασίδι είναι το πιο δύσκολο. Το πιο άνετο είναι να ανεβαίνεις στο φιλέ και να παίζεις επιθετικά όλη την ώρα.”

“Για μένα αυτό μοιάζει πολύ με τον τρόπο που αγωνίζομαι. Το να παίζεις με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι που μου αρέσει και που μου ταιριάζει.”

“Υπάρχουν παίκτες που παίζουν συνεχώς με slice στο γρασίδι. Δεν είμαι ένας από αυτούς, οπότε πρέπει να συγκεντρωθώ στην κίνηση. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε χτύπημα. Για μένα είναι αρκετά κουραστικό να κινείσαι συνέχεια στο γρασίδι.”

Ο Νο2 του κόσμου θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη (περίπου στις 16:00 GR) όπου και θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον προερχόμενο από τα προκριματικά Γάλλο Άρθρουρ Φις. 

Να σημειωθεί ότι δίπλα στον Αλκαράθ θα βρίσκεται ο συνεργάτης του Χουάν Κάρλος Φερέρο, Σάμουελ Λόπεθ, με τον προπονητή του 20χρονου να βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με την οικογένειά του και αναμένεται να επιστρέψει στο τιμ του Αλκαράθ μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Wimbledon. 

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)




tennis24.gr