Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς εκτός από τα δύο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Σινσινάτι είναι και οι δύο παίκτες που θα μονομαχήσουν για το ποιος θα τοποθετηθεί ως Νο1 στο ταμπλό του US Open που θα ακολουθήσει. 

Αυτή την ώρα και με τους πόντους που πήρε στο Τορόντο φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, ο Αλκαράθ έχει 9.395 πόντους παραμένοντας για μια ακόμη εβδομάδα στο Νο1, με τον Τζόκοβιτς να βρίσκεται στο Νο2 με 8.795. 

Ο Ισπανός θα κληθεί να υπερασπιστεί 180 πόντους από την περσινή πορεία του στο Σινσινάτι (είχε φτάσει μέχρι τους “8”) κάτι που σημαίνει ότι πριν από την έναρξη του τουρνουά θα έχει 9.215 πόντους. 

Επομένως αυτό που θα χρειαστεί ο Αλκαράθ είναι να φτάσει μέχρι τον τελικό του τουρνουά έτσι ώστε να διασφαλίσει το Νο1 (πάντα σε περίπτωση που προχωρήσει στο τουρνουά και ο Τζόκοβιτς), καθώς αν συμβεί αυτό θα πάρει 600 πόντους και θα φτάσει τους 9.815 κάτι που σημαίνει ότι ακόμα να πάρει τον τίτλο ο Σέρβος δεν θα είναι αρκετό για να τον ξεπεράσει (9.795).

Ωστόσο, η συνέχεια, όσον αφορά το Νο1 στο τέλος της σεζόν, αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς ο 20χρονος στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να υπερασπιστεί για πρώτη φορά τίτλο Grand Slam στην καριέρα του που σημαίνει 2.000 πόντοι την ίδια ώρα που ο Τζόκοβιτς θα πάει στο 4ο major της σεζόν χωρίς πόντους υπεράσπισης. 

Στο Σινσινάτι ο Αλκαράθ θα κάνει πρεμιέρα στον 2ο γύρο με έναν εκ των Τζον Ίσνερ και παίκτη από τα προκριματικά, ενώ ο Τζόκοβιτς θα περιμένει στον 2ο γύρο τον νικητή από τον αναμέτρηση του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με τον Τομάς Μαρτίν Ετσέβερι.

CINCINNATI MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-7h)




tennis24.gr