O Άρθουρ Φις παραχώρησε μόλις 4 games στον Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάσπερ Ρουντ μετά το επιβλητικό 6-0, 6-4 μετά από 78 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά του Αμβούργου.

Ο 19χρονος Γάλλος, ο οποίος τον περασμένο Μάιο κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Λιόν, εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό του forehand, χάρη στο οποίο σημείωσε 25 από τους συνολικούς 35 winners, κυριάρχησε στο 1ο set όπου μετά από 3 break έκλεισε το set με bagel μετά από 32 λεπτά, την ίδια ώρα που ο Ρουντ κέρδιζε μόλις 10 πόντους από το service του. 

Στο 2ο set ο Φις συνέχισε να είναι το ίδιο επιθετικός πιέζοντας το service του Νορβηγού, απειλώντας με διπλό break-point (15/40) στο 4ο game υποχρεώνοντας τον Ρουντ σε μεγάλο hold ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Φις, το έκανε στο καθοριστικό 10ο game όπου μετά από ένα επιβλητικό break (love-game) έκανε το 6-4 σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

HAMBURG EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr