Μπορεί τα πράγματα στην Ανόρθωση να είναι δύσκολα, αγωνιστικά και οικονομικά, ωστόσο οι λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Αρκεί να γίνουν και… πράξη!

Το οικονομικό διαλύει την Ανόρθωση. Οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί και η τακτική του «κάνω ένα μπάτζετ που δεν αντέχω με την ελπίδα να έρθει μία επιτυχία» έχει καταστρέψει την Ανόρθωση. Μία Ανόρθωση που έχει έσοδα 10, κάνει έξοδα 14 και έχει να καλύψει και παλιές αμαρτίες.

Η λύση όμως δεν είναι τόσο δύσκολη όσο μπορεί να φαντάζει στο μυαλό κάποιον. Όταν έχεις χρέος στην πλάτη και ξέρεις ότι οικονομικά δεν μπορείς να έχεις τους πόρους για να ανταγωνιστείς τους υπόλοιπους δεν πας να παίξεις ρουλέτα.

Κάνεις κάποια απλά πράγματα και βοηθάς προς την σωστή κατεύθυνση. Τρία απλά πράγματα είναι τα ακόλουθα:

1. Κρατάς και του χρόνου τον Οκκά που ξέρει την ομάδα, την πονά, έχει έρεισμα στον κόσμο και σίγουρα θα είναι πιο φθηνός από τον όποιο ξένο έρθει. Και κυρίως ο κόσμος θα στηρίξει περισσότερο και θα έχει χρόνο.

2. Μιλάς ανοικτά στον κόσμο για την οικονομική κατάσταση. Λες αλήθειες. Παρουσιάζεις ένα πλάνο πενταετίας που θα φέρει την ομάδα σε μία ισορροπία οικονομική. Μπορεί ο κόσμος να θέλει διακρίσεις και τίτλους, όμως ο Ανορθωσιάτης αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και θα στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα, όσο κι αν τον πονάει στο αγωνιστικό η πορεία της ομάδας.

3. Έχεις έσοδα 4 εκατομμύρια; Κάνεις προϋπολογισμό μέχρι τα 3 εκατομμύρια το πολύ και τα υπόλοιπα πάνε στο χρέος.

Δεν θα είναι εύκολο

Στα μάτια και στο μυαλό κάποιων οι πιο πάνω ενέργειες και λύσεις πιθανόν να φαντάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως μόνο έτσι θα μπορέσει η Ανόρθωση χωρίς κάποιον επενδυτή να ορθοποδήσει. Μετράς τα κουκιά σου και πράττεις ανάλογα. Έχεις έσοδα 2, κάνεις μπάτζετ 1 και τα υπόλοιπα στο χρέος. Δεν υπάρχει άλλη λύση στην Ανόρθωση.

Με οδηγό τον Κούσιο

Τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλές φορές το έργο με το ρίσκο με την αύξηση μπάτζετ να αποτυγχάνει και να προκύπτουν χρέη και υποχρεώσεις. Όσο ήταν ο Πουλλαΐδης πάνω-κάτω κάλυπτε τις πλείστες τρύπες. Τώρα χρειάζεται να πάει η ομάδα πίσω στη λιτή πολιτική… διοίκησης Κυριάκου Κούσιου η οποία θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς… αντιγραφή.



gazzeta.gr