Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση στο μπάσκετ, με αφορμή τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Τη δυσαρέσκεια της εξέφρασε η Ανόρθωση, αναφορικά με τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας για την Opap Basket League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταρχήν θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας για την μεγάλη της νικη στον χθεσινοβραδινό αγώνα με την οποία κάλυψε την απαιτούμενη διάφορα πόντων, ούτως ώστε να τερματίσει στην πρώτη θέση με το πέρας της 2ης φάσης του πρωταθλήματος.
Μια νίκη που προήλθε μετά από ένα δυνατό αγώνα υψηλής έντασης, με πολλές επαφές και δυνατές μονομαχίες σε όλο το γήπεδο, και γενικότερα ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, το οποίο δυστυχώς δεν παίχτηκε επί ίσης όροις.
Ένα παιχνίδι του οποίου το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από τη διαιτησία με αλλοπρόσαλλες υποδείξεις και ετεροβαρή αντιμετώπιση εναντίον της ομάδας μας. Πως να αιτιολογήσουμε διαφορετικά τις 40 κερδισμένες βολές της ΑΕΚ έναντι 23 της δικής μας ομάδας, και τις 5(!!!) αποβολές παικτών μας με 5 φάουλ;
Σε ένα αγώνα που οι άμυνες των παικτών ήταν το κλειδί για την νίκη οι δικοί μας παίκτες είχαν διαφορετική αντιμετώπιση από αυτούς του αντιπάλου.
Η Διοίκηση της ομάδας μας επι αρκετούς μήνες προσπάθησε με διάφορους τρόπους να διασφαλίσει την δίκαιη και χωρίς παρεμβάσεις διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Φαίνεται ότι οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό. Κάναμε και στο παρελθόν καταγγελίες για πλημμελής διαιτησίες και στον επόμενο αγώνα ορίζονταν οι ίδιοι διαιτητές.
Δυστυχώς κύριοι, δεν έχουμε άλλο τρόπο να βοηθήσουμε στην δημιουργία συνθηκών που να επιτρέπουν επενδύσεις χρημάτων και κόπων για το άθλημα μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα διστάσει στιγμή να αποσύρει άμεσα την ομάδα από αυτό το θέατρο του παράλογου που εμπαίζει την νοημοσύνη τόσο εμάς όσο και του μεγάλου κόσμου της Ανόρθωσης Αμμόχωστου σε περίπτωση που οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, από όλους τους αρμόδιους, δεν μας πείσουν ότι το πρωτάθλημα αυτό θα τελειώσει δίκαια.gazzeta.gr