Μεγάλο πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στους Αρκιούς, οι οποίοι κατήγγειλαν στο MEGA πως το δίκτυο έχει σπάσει με αποτέλεσμα το νερό να χύνεται στη θάλασσα. Οι κάτοικοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου διότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν και τα ζώα τους.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής, το πρόβλημα με την ύδρευση υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες και παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα στον δήμο Πάτμου, όπου υπάγονται οι διοικητικές αρμοδιότητες των Αρκιών, δεν έχει βρεθεί λύση.

Στο MEGA μίλησε ο Ελευθέριος Πέντες, δήμαρχος Πάτμου, ο οποίος ανέφερε ότι η αφαλάτωση δουλεύει, ωστόσο το δίκτυο ύδρευσης παρουσιάζει βλάβες.

«Πρώτοι παραδεχτήκαμε ότι έχουμε προβλήματα και τα αντιμετωπίζουμε. Τα υλικά έχουν παραγγελθεί πριν βγει στην επικαιρότητα το θέμα και ο δήμος Πάτμου θα καλύψει το κομμάτι που έχει παθογένειες εντός της εβδομάδας», δήλωσε ο δήμαρχος και τόνισε πως ο δήμος έχει σταθεί στο πλευρό των ακριτικών περιοχών, όπως και οι Αρκιοί.

Εκτός από την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στους Αρκιούς, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πως όλα τα νησιά γύρω από την Πάτμο θα έχουν νερό όλο το καλοκαίρι.



megatv.com