Σήμερα Παρασκευή (30/6) θα μάθουν τους πρώτους τους αντιπάλους, αλλά και το πιθανό μονοπάτι τους μέχρι τον τελικό του Wimbledon οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, μιας και θα διεξαχθεί η κλήρωση τόσο για το ανδρικό, όσο και για το γυναικείο ταμπλό.

Η κλήρωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 GR, και όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας είναι τοποθετημένος στο No5 του ταμπλό, ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο No8.

Αυτή είναι η 6η φορά που συμμετέχει στο ιστορικό Grand Slam ο Στέφανος, με την καλύτερη πορεία του να είναι αυτή του 2018, εκεί όπου σταμάτησε στη φάση των “16” από τον Τζον Ίσνερ. Μετέπειτα ακολούθησαν δύο αποκλεισμοί στον 1ο γύρο από τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο (2019) και τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο (2021).

Πέρσι ο Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο όπου αποκλείστηκε από τον Νικ Κύργιο μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι τόσο εντός, όσο και εκτός court που ακόμα και μέχρι σήμερα μνημονεύεται…

Όσον αφορά τη Σάκκαρη, γι’ αυτή θα είναι η 7η συμμετοχή της στο 3ο Major της χρονιάς. ‘Εχει φτάσει 3 φορές μέχρι τη φάση των “32” (2017, 2019, 2022), με την πιο πρόσφατη να είναι πέρσι, με την πορεία της να σταματάει πάνω στη Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία.

Οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουλίου με το 3ο Major της σεζόν να ολοκληρώνεται στις 16 Ιουλίου.




tennis24.gr