Τα «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), σουηδικής παραγωγής, προβλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία δασκάλας, προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς, ενώ ορισμένοι την χαρακτηρίσουν ταινία με «ερωτικό περιεχόμενο».

Ο λόγος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις η εν λόγω ταινία φέρεται να είναι μια σκηνή κατά την οποία δύο μικρά αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Έντονη αντίδραση των γονέων για την προβολή της ταινίας

Η ταινία, που διαρκεί εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει βραβεία και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών, απατώντας έτσι στο εξώδικο δικηγόρου που ζητά από τη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να διαπιστωθεί, αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί της οικογένειας «αρρώστησε» μετά την προβολή της ταινίας και γι’ αυτό ζητούν να διαπιστωθεί αν το υλικό που προβλήθηκε στην αίθουσα είναι εγκεκριμένο και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα.

Οι γονείς έχουν στείλει εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το υπουργείο Παιδείας και «ζητούμε να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο υλικό και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα».

Πριν από το εξώδικο υπήρχαν προφορικές διαμαρτυρίες από γονείς και ο διευθυντής έκανε συστάσεις για να διατηρήσει τις ισορροπίες.

Δικηγόρος οικογένειας: «Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας»

O Χάρης Κατσιβαρδάς, δικηγόρος της οικογένειας που έχει στείλει το εξώδικο μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το συμβάν έλαβε χώρα όταν το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μία άθλια ψυχολογική κατάσταση, έκανε εμετούς. Και οι γονείς, που τυγχάνει να είναι αμφότεροι εκπαιδευτικοί ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ και η μητέρα είναι φιλόλογος, διαπίστωσαν αυτή την κατάσταση, η οποία ήταν διαφορετική από την συνηθισμένη. Το παιδί ρωτήθηκε από τους γονείς και απάντησε ότι η δασκάλα τους έδειξε την ταινία και σοκαρίστηκαν βλέποντας τα ανήλικα παιδιά στο ντους με αυτό το περιεχόμενο. Όταν οι γονείς ρώτησαν το παιδί ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ταινίας που προβλήθηκε αυτή η ταινία στην Τετάρτη δημοτικού, ο εκπαιδευτικός απάντησε στα παιδιά που είχαν ρωτήσει ότι ο εκπαιδευτικός είναι φασίστας».

Ερωτώμενος ο κ. Κατσιβαρδάς γιατί οι γονείς προσέλαβαν δικηγόρο απάντησε: «Ο δικηγόρος είναι για να προστατέψει την έννομη τάξη και να διαχωρίσει το τι επιτρέπει το Σύνταγμα και ο νόμος από την εκάστοτε μορφή προπαγάνδας ή προσπάθεια υποκειμενοποίησης κάποιων αντιλήψεων. Αυτό που εμείς νομικά ζητούμε είναι να απαντηθεί ειδικά και εμπεριστατωμένα από το Υπουργείο Παιδείας αν έχει εγκριθεί αυτή η ταινία και δεύτερον να ελεγχθεί πειθαρχικά αυτή η δασκάλα».

Και υπογράμμισε ο δικηγόρος: «Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας, είτε ήταν ετεροφυλοφιλικό είτε ήταν ομοφυλοφιλικό το περιεχόμενο η αντίδραση των γονέων θα ήταν η ίδια και ζητούμε δια του εξωδίκου να μας απαντήσει το Υπουργείο».megatv.com