Απάντηση στον σάλο που έχει προκληθεί με την επιλογή δασκάλας σχολείου της Αθήνας να προβάλει την ταινία «Αγόρια στο ντους» σε παιδιά δημοτικού, δίνει ο σκηνοθέτης της σουηδικής ταινίας. Στηρίζει την επιλογή της δασκάλας λέγοντας πως οι ισχυρισμοί για προκλητικό ερωτικό περιεχόμενο μεταξύ ανήλικων αγοριών δεν έχουν καμία λογική.

«Τα «Αγόρια στο Ντους» αφηγείται μία ιστορία αρσενικής φιλίας, πως δύο πολύ καλοί φίλοι εξερευνούν τις νόρμες της αρρενωπότητας, τι σημαίνει το να γίνεις άνδρας και πως η φιλία τους αυτή δέχεται ταυτόχρονα αμφιβολίες, αλλά και στήριξη από τους ενήλικες γύρω τους», είπε ο σκηνοθέτης Κρίστιαν Ζέτενμπεργκ.

Οι γονείς 10χρονου μαθητή, που όπως είπαν είδαν την συμπεριφορά του να αλλάζει και να δείχνει ταραγμένος μετά την προβολή της ταινίας, απευθύνθηκαν σε δικηγόρο στέλνοντας εξώδικο στην διεύθυνση του σχολείου.

«Δεν μπορεί ένα παιδί να αποκτήσει ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό βλέποντας ταινίες ή παρακολουθώντας άλλους ανθρώπους. / Έχει λοιπόν ως σκοπό να διεγείρει μια συζήτηση γύρω από τα θέματα της τοξικής αρρενωπότητας, δλδ της προσπάθειας ένα παιδί να μεγαλώσει με μηνύματα αγριάδας ως άντρας τα οποία οδηγούν όπως γνωρίζουμε εμείς αργότερα στην ενδοοικογενειακή βία», ανέφερε ο ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

«Είναι μια ταινία η οποία απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 12 ετών, δεν μπορούμε να πούμε εντάξει δύο χρόνια είναι η διαφορά. Δεν είναι γιαούρτι δύο μέρες έληξε δεν πειράζει και να το φάμε. Έχει σημασία. Δεν μπορούμε να πετάμε ένα υλικό, ειδικά σ αυτές τις ηλικίες χωρίς τη σωστή προετοιμασία, πλαίσιο, διερεύνηση», είπε στο MEGA η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Η πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία φέρει την αιγίδα πολλών ευρωπαϊκών κινηματογραφικών Ινστιτούτων ενώ έχει αποσπάσει και πάρα πολλά βραβεία μεταξύ αυτών της καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας Μικρού Μήκους για Παιδιά, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικών Ταινιών.

Τη συμπαράστασή του στη συνάδελφό τους εξέφρασε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, καθώς όπως λέει η δασκάλα επετέλεσε το παιδαγωγικό της έργο.

megatv.com