Γερμανός βουλευτής απαιτεί την απέλαση του Μαζραουί αφού ο Μαροκινός έδειξε την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη.

Ο Νουσαΐρ Μαζράουι, Μαροκινός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, έχει εισέλθει σε ένα μεγάλο πολιτικό χάος αφότου μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο εύχεται νίκη στην Παλαιστίνη στον πόλεμο με το Ισραήλ.

«Θεέ, βοήθησε τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη να πετύχουν τη νίκη. Είθε ο Θεός να δώσει έλεος στους νεκρούς, ο Θεός να θεραπεύσει τους τραυματίες του», λέει μια φωνή στο βίντεο, γεγονός που έχει γίνει ακόμη πιο αμφιλεγόμενο δεδομένου ότι ο Μαζράουι μοιράζεται τα ίδια αποδυτήρια με τον Ισραηλινό Ντάνιελ Πέρετς, τον τρίτο τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Γιοχάνες Στάινινγκερ, μέλος του συντηρητικού κόμματος CDU, έσπευσε να απαιτήσει από τον βαυαρικό σύλλογο να λάβει μέτρα για το θέμα.

«Η ομάδα του Κερτ Λαντάουερ (πρόεδρος της ομάδας του Μονάχου κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος), την οποία οι Ναζί αποκαλούσαν «λέσχη των Εβραίων», δεν πρέπει να το επιτρέπει αυτό. Αγαπητή Μπάγερν, διώξτε τον αμέσως. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα κρατικά μέσα για την απέλασή του από τη Γερμανία», τόνισε ο βουλευτής της Bundestag μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Ο ίδιος ο Μαζράουι αντέδρασε και εξέφρασε τα εξής σε δήλωσή του: «Το θέμα είναι ότι αγωνίζομαι για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι πάντα ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατία, μίσος και βία. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται το αντίθετο από εμένα και γιατί συσχετίζομαι με ομάδες που καθοδηγούνται από το μίσος. Κάθε μέρα αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτή την τρομερή σύγκρουση που είναι εκτός ελέγχου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου, συνειδητά ή ασυνείδητα, να προσβάλω ή να πληγώσω κανέναν».

Η Μπάγερν, προς το παρόν, δεν έχει πάρει θέση για το θέμα.



gazzeta.gr