Συνέχεια στις νίκες για τη Μπάγερν, η οποία με δυο γκολ του Κέιν καθάρισε την Άιντραχτ με 2-1 ενόψει της πρώτης μάχης κόντρα στη Ρεάλ. Θρίαμβος για τη Λειψία στο ντέρμπι της τετράδας.

Μπορεί η σεζόν στα εγχώρια να έχει τελειώσει και τυπικά για τη Μπάγερν, όμως την ίδια στιγμή στη Βαυαρία χρειάζονται την αγωνιστική εγρήγορση και ψυχολογία ενόψει των ημιτελικών του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Τεστάκια» όπως εκείνο κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στο οποίο ο Κειν… αρίστευσε και οδήγησε τους Βαυαρούς στη νίκη με 2-1.

Ο Άγγλος μάλιστα δεν άργησε να πάρει το… όπλο του, καθώς μόλις στο 9΄βρήκε δίχτυα για το 1-0 με εξαιρετικό τελείωμα. Οι Βαυαροί από την αρχή του αγώνα είχαν την κατοχή, όμως στην πρώτη της ευκαιρία η Άιντραχτ ισοφάρισε, όταν ο Εκιτικέ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με υπέροχο πλασέ σημάδεψε τη γωνία του Νόιερ για το 1-1 (22΄). Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τραπ είχε την απάντηση στην προσπάθεια του Τσούπο Μότινγκ, όπως και στο σουτ του Γκερέιρο το οποίο εξουδετέρωσε με τη βοήθεια του δοκαριού.

Οι δυο ομάδες κατευθύνθηκαν ισόπαλες στην ανάπαυλα, αλλά τελικά ο Κέιν έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο β΄μέρος. Στο 60΄ συγκεκριμένα ο Μίλερ κέρδισε πέναλτι και ο Άγγλος το μετέτρεψε σε ρεκόρ για να φτάσει τα 42 γκολ τη φετινή σεζόν, αριθμός αποτελεί προσωπικό ρεκόρ σε ολόκληρη την καριέρα του!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, με τη Μπάγερν να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να κάνει ένα βήμα ακόμα προς την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ούσα στο +6 με ματς περισσότερο από τη Στουτγκάρδη.

«Αυτοκτόνησε» η Φράιμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε εκτός έδρας της Φράιμπουργκ με 2-1 και οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την Άιντραχτ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει η 6η θέση της Bundesliga. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα στο σκορ με το αυτογκόλ του Μπόρναου στο 42ο λεπτό. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Σιλντίλια στο 64′ και οι ισορροπίες άλλαξαν, με τους φιλοξενούμενους αρχικά να ισοφαρίζουν με τον Άρνολντ στο 82′ και τον Λακρουά να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 90′. Η Φράιμπουργκ έχασε πέναλτι στο 87′, με τον Σαλάι να γλιστράει στην εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα «ψηλά» πάνω από τα δοκάρια του Καστέελς.

Χάνει το… τρένο της Ευρώπης η Άουγκσμπουργκ

Η Άουγκσμπουργκ ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 3-0 από τη Βέρντερ Βρέμης και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές θέσεις της Bundesliga. Τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Όλε Βέρνερ πέτυχαν ο Ρομάνο Σμιντ στο 52′, ο Μάρβιν Ντουκς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Ολιβιέ Ντέμαν που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90ο λεπτό στην αναμέτρησης της «WWK ARENA».

Περισσότερα σε λίγο…



gazzeta.gr