O Αλεξάντερ Μπούμπλικ παίζοντας το καλύτερο τένις του αυτή την εβδομάδα στο Χάλε, επικράτησε στον ημιτελικό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 7-5 μετά από 1,5 ώρα εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό στην 1η του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός καριέρας σε γρασίδι για τον Καζάκο και Νο48 του κόσμου, μετά τους  δύο τελικούς στο Νιούπορτ (2019, 2022), αλλά και ο 8ος συνολικά στην καριέρα του. 

Στον ημιτελικό κόντρα στον Ζβέρεφ ο Μπούμπλικ στηρίχθηκε αρκετά στο service του τελειώνοντας την αναμέτρηση με 14 άσους (7 διπλά λάθη), ενώ κέρδισε το 94% πίσω από το πρώτο service (32/34) σβήνοντας τη μοναδική ευκαιρία για break του αντιπάλου του. 

Ο Καζάκος χρειάστηκε ένα break στο 1ο set (3-1), για να πάρει προβάδισμα με 1-0, ενώ στο 2ο σκέλος του ημιτελικού έχοντας 17/17 πίσω από το πρώτο service και βρίσκοντας break την κατάλληλη στιγμή μετά από ένα απίθανο passing-shot σφράγισε τη νίκη, αλλά και τη πρόκριση στον τελικό της Κυριακής εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αντρέι Ρούμπλεφ και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

HALLE OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)




tennis24.gr