Ο Αλεξέι Πόπιριν αν και βρέθηκε πίσω στον τελικό, κατάφερε να λυγίσει μετά από 2,5 ώρες τον Σταν Βαβρίνκα και να πάρει τη νίκη με 6-7(5), 6-3, 6-4 κατακτώντας τον τίτλο στο Ούμαγκ της Κροατίας, ο οποίος είναι συνολικά και ο 2ος στην καριέρα του. 

Ο Αυστραλός και Νο90 του κόσμου στηρίχθηκε στο serve & volley, το οποίο δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τον Βαβρίνκα, έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια στο service ενώ τελείωσε το ματς με 4/9 break-points. 

Ο Πόπιριν, ο οποίος προηγήθηκε με break και στα 3 set, πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ στις αρχές του 3ου set με τον γιατρό του γηπέδου να του δένει τον δεξιό τετρακέφαλο ωστόσο ο Αυστραλός κατάφερε όχι μόνο να βγάλει το set, αλλά να φτάσει και στον τίτλο. 

Στο 1ο set του τελικού ο Πόπιριν ξεκίνησε με break (2-1) ωστόσο ο Βαβρίνκα κατάφερε να το πάρει πίσω τη στιγμή που ο Αυστραλόες ετοιμαζόταν να σερβίρει για να κλείσει το set (5-5). Οι δύο φιναλίστ οδηγήθηκαν στο tie-break εκεί όπου ο Βαβρίνκα με 3 mini-break έφτασε στο 7/5 και στο 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του τελικού ο Πόπιριν ξεκίνησε και πάλι με break (3-0) και κρατώντας εύκολα το service του έφτασε στο 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Όπως και στα προηγούμενα 2 set έτσι και στο decider ο Πόπιριν ξεκίνησε με break (1-0), αλλά αυτή τη φορά ο Βαβρίνκα το πήρε πίσω άμεσα κάνοντας το 1-1. Από εκεί και πέρα ο Ελβετός είχε μία ευκαιρία να φτάσει σε break με τον Πόπιριν να σβήνει το break-point του Ελβετού ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ και στο 8o game o Βαβρίνκα πήρε προβάδισμα με 0/30, αλλά με 4 σερί πόντους ο Πόπιριν έκανε το 4-4. 

Το καθοριστικό break ήρθε αμέσως μετά για τον Αυστραλό, ο οποίος προηγήθηκε με 5-4 για να κλείσει το παιχνίδι εξασφαλίζοντας τον τίτλο με ένα εύκολο hold. 

CROATIA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr