Ο Richard Millener είναι αβέβαιος σχετικά με το τί περιλαμβάνει το μέλλον του Ott Tanak, ωστόσο θα ήθελε πολύ να τον έχει στην ομάδα του και για το 2024.

Ο πρωταθλητής του 2019 επέστρεψε φέτος στην M-Sport, την ομάδα που τον ανέδειξε, με μονοετές συμβόλαιο.

Ο Tanak δείχνει πως θα αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά τον πρωταγωνιστή της silly season του WRC, όντας εν δυνάμει το πιο περιζήτητο όνομα στην αγορά αυτή τη στιγμή. Αυτό συμβαίνει γιατί η χρονιά του στην M-Sport αυτή τη στιγμή δεν εξελίσσεται όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Οι ελπίδες που γεννήθηκαν μετά τη νίκη του στη Σουηδία, στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, έχουν πλέον καταβαραθρωθεί, με τον Εσθονό να έχει αρκετές ατυχίες και προβλήματα αξιοπιστίας έκτοτε, τα οποία τον φέρνουν εκτός ουσιαστικού ανταγωνισμού για το υπόλοιπο του 2023.

Με τον Thierry Neuville να είναι ο μοναδικός της Rally1 κατηγορίας οδηγός με συμβόλαιο που τρέχει και για του χρόνου, ο Tanak θεωρητικά έχει επιλογές μπροστά του. Στο παρελθόν, έχει τρέξει για την Toyota, κατακτώντας και τον τίτλο το 2019. Στο τέλος της σεζόν, αποχώρησε για τη Hyundai, με την οποία διέκοψε πρόωρα κατά έναν χρόνο τη συνεργασία τους.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Toyota, Jari-Matti Latvala, έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως δεν διατίθεται να αλλάξει τη δομή της ομάδας του, στην οποία αυτή τη στιγμή ανήκουν οι Kalle Rovanpera, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta και σε part-time ρόλο, ο Sebastien Ogier.

Φήμες που αναπτύχθηκαν στο Rally Φινλανδίας ήθελαν τον Ogier να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Hyundai, ωστόσο αυτές απορρίφθηκαν από τον Cyril Abiteboul, επικεφαλής της ομάδας του Alzenau.

Από την πλευρά των Κορεατών, γίνεται αντιληπτό πως έχουν μείνει ικανοποιημένοι απο τις εμφανίσεις του Esapekka Lappi, θέλοντας να του προσφέρουν επέκταση συμβολαίου. Την ίδια στιγμή, το θετικό ξεκίνημα του Teemu Suninen στη Rally1 κατηγορία, με μεστούς αγώνες, κάνει την ομάδα να τον γλυκοκοιτάζει για το τρίτο της αγωνιστικό. Δεν αποκλείεται ωστόσο και η πιθανότητα ενός τέταρτου i20 N Rally1 από την ομάδα για το 2024.

Ερωτώμενος για το οδηγικό τιμ της ομάδας του για την επόμενη σεζόν, ο Richard Millener ξεκαθάρισε πως η ομάδα θέλει να συνεχίσει με τον Tanak, όμως παραδέχτηκε πως θα πρέπει να παραμείνουν ρεαλιστικοί για τις επιλογές τους.

“Οι διαπραγματεύσεις πάντα είναι πιο εύκολες όταν κερδίζεις. Δεν ξέρω τί κάνουν οι άλλες ομάδες και δεν ξέρω ποιες επιλογές έχουν”, σχολίασε ο Millener.

“Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το τί μπορούμε να καταφέρουμε, επίσης. Παλεύουμε όσο πιο πολύ γίνεται για να βελτιωθούμε, και το να συνεχίζουμε έτσι είναι δύσκολο”.

“Θα πρέπει μέσα στον προσεχή καιρό να κάνουμε συζητήσεις και δεν θεωρώ πως πρόκειται να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις. Θεωρώ πως κανείς μας δεν θέλει να χάσει τον Ott. Ήταν εκπληκτικός στη μάχη του στο πρωτάθλημα αλλά και για εμάς είναι φανταστικό το να τον έχουμε στην ομάδα. Δεν πρόκειται όμως για μια γρήγορη και εύκολη απάντηση”.

“Δεν γνωρίζω εάν θα επιλέξει κάποιον άλλο κατασκευαστή ή όχι. Δεν γνωρίζω τι θα επιλέξει ο Ott, αλλά από την πλευρά μας θα θέλαμε να τον έχουμε στην ομάδα”.

“Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και θα θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι. Όλοι γνωρίζουμε πως μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα από τώρα και εάν είχαμε λίγο καλύτερη τύχη, ίσως μιλούσαμε για μια εντελώς διαφορετική ιστορία”.

“Εάν είχαμε κάποια λίγο καλύτερα αποτελ΄σματα, θα μπορούσαμε ίσως να μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική συζήτηση”.

Ο Millener παραδέχτηκε πως η χρηματοδότηση δεν αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα της ομάδας του, όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στη γενικότερη συζήτηση που θα γίνει με τον Tanak, ώστε να εξασφαλιστούν οι υπηρεσίες του και για την επόμενη σεζόν.

“Σίγουρα θα αποτελέσει συνιστώσα”, εξήγησε ο Millener σχετικά με το θέμα των χρημάτων.

“Είναι δύσκολο επειδή οι χορηγίες έρχονται μετά από καλά αποτελέσματα και δεν έχουμε τέτοια αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να ελπίζουμε και να πιστεύουμε πως οι χορηγοί που ήδη έχουμε θα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Όντας ως ομάδα η πολυνίκης του Acropolis, με 13 νίκες, η M-Sport ελπίζει σε μια εμφάνιση που θα αναπτερώσει το ηθικό του Tanak αλλά και όλου του οργανισμού. Οι δοκιμές πάντως δεν επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

f1fan.gr