Ο Thierry Neuville πιστεύει πως η Hyundai έχει όλα τα συστατικά για να πετύχει το 2024 και να στεφθεί ο ίδιος πρωταθλητής, έχοντας τερματίσει μέχρι στιγμής 5 φορές στη 2η θέση του Πρωταθλήματος!

Ο Neuville έχει βρεθεί αρκετές φορές στη θέση του φιναλίστ για τον τίτλο στο WRC. Ο ίδιος έχει δείξει στο παρελθόν ότι τα τελειώματα μιας σεζόν του πάνε, έχοντας κερδίσει για 5η φορά τα τελευταία 7 χρόνια σε τελευταίο ή/και προτελευταίο Rally σε σεζόν. Αυτό επαναλήφθηκε και φέτος, με τον Βέλγο να κερδίσει στο Rally Κεντρικής Ευρώπης, ενώ μένει να φανεί πώς θα πάνε τα πράγματα την Ιαπωνία, σε λίγες ημέρες.

Πάντα, ένα δυνατό τελείωμα σε μια σεζόν ανεβάζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες για τον επόμενο χρόνο. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, αυτή η αισιοδοξία δεν έχει μετουσιωθεί σε αποτελέσματα για Hyundai και Neuville, με τον τίτλο να μην έχει έρθει.

“Ναι, κάθε χρόνο τα πράγματα δείχνουν καλά, όμως τελειώνουν άσχημα”, δήλωσε γελώντας ο Neuville σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη Γερμανία, εν τη αφορμή του Rally Κεντρικής Ευρώπης.

Τα πράγματα, όμως, πλέον δείχνουν διαφορετικά για τον Βέλγο, με την ομάδα για την οποία τρέχει να αποτελείται από μια δυνατή ομάδα διοίκησης, με αιχμές του δόρατος τους ανδρωμένους στη F1, Cyril Abiteboul και FX Demaison. Εκεί θεωρεί ο Neuville πως υστερούσε η ομάδα και όχι στο κομμάτι των οδηγών, με τον ίδιο να πλαισιώνεται εκ νέου με τον Ott Tanak, μετά από τρία χρόνια συνεργασίας, ανάμεσα σε 2020-2022.

Θεωρώ πως είμαστε ήδη έτοιμοι εδώ και καιρό”, δήλωσε ο Neuville στο DirtFish σχετικά με το οδηγικό ταλέντο στη Hyundai. “Όμως η ιστορία συνεχώς επαναλαμβάνεται. Ο Ott προσπάθησε (να στεφθεί πρωταθλητής) τρία χρόνια και δεν το πέτυχε ούτε αυτός”.

“Δεν ήμουν ποτέ τόσο αισιόδοξος όσο τώρα αναφορικά με την ύπαρξη των σωστών ατόμων στις σωστές θέσεις. Με τον Cyril εκεί που βρίσκεται, και έχοντας μάθει τα πράγματα για το WRC, και σίγουρα θέλοντας να φέρει αποτελέσματα του χρόνου, αλλά και με τους F-X και Christian Loriaux, η συνεργασία δουλεύει καλά επίσης”.

“Έτσι, αν δεν τα καταφέρουμε τώρα, δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ”.

Η Huyndai θα παραταχθεί το 2024 με ιδιαίτερα ενισχυμένο line-up οδηγών, με τον Tanak να επιστρέφει ξανά στο Alzenau, ύστερα από έναν χρόνο στην M-Sport και συνολικά δύο νίκες (μέχρι στιγμής).

Η νίκη του Neuville στο CER, αλλά και οι προοπτικές μιας επανάληψης του συγκεκριμένου αποτελέσματος στην Ιαπωνία, σίγουρα του δίνουν μια καλή βάση αισιοδοξίας και προσδοκιών για του χρόνου. Ωστόσο, δεν θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον Tanak, όταν το i20 N βγει στις ειδικές του Monte Carlo, τον προσεχή Γενάρη.

“Κάθε σεζόν ξεκινά απ’ το μηδέν εις το πηλίκο για όλους. Πρόκειται να έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη ξανά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια ως teammates. Πρόκειται για παιχνίδι τύπου ‘πάρε-δώσε’, και φυσικά οι κανονισμοί, οι θέσεις και οι σειρά εκκίνησης εξασφαλίζουν πως δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές”.


f1fan.gr