Ο παλμός των εκλογών χτυπά στο MEGA με την σφραγίδα της έγκυρης δημοσιογραφικής του ομάδας.

Παναγιώτης Σκουρλέτης: «Είμαι επιφυλακτικός στην ανάλυση των exit poll»

Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου κοινού exit poll o Παναγιώτης Σκουρλέτης σχολίασε: «Είναι μία ακόμη δημοσκόπηση την ημέρα των εκλογών. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ότι η τελική διαφορά θα είναι αυτή».

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έφτασε, μίση ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε «υπομονή» από τους δημοσιογράφους εισερχόμενος στα γραφεία του κόμματος.

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Μόνο στο My Style Rocks δεν βγήκαν οι πολιτικοί αρχηγοί!»

Για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο σημαντικό είναι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών να αναλυθεί η συμμετοχή και η τάση των νέων ψηφοφόρων, ενώ χαρακτήρισε επιφανειακή τη χρήση του TikTok από τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Οι ίδιοι υποτιμούν τους ανθρώπους που ζητούν τη ψήφο τους. Μας τίμησαν πολύ στη ψυχαγωγία. Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Μόνο στο My Style Rocks δεν βγήκαν. Ακούσαμε για τα κατοικίδιά τους, τι κάνουν στον ελεύθερό τους χρόνο. Ξαφνικά έγιναν άνθρωποι. Με ενόχλησε, γιατί δεν το είδα τέσσερα χρόνια τώρα και το είδα ξαφνικά τους τελευταίους πέντε μήνες», δήλωσε.

Παιδεία και εργασία επηρεάζουν τη ψήφο των νέων

Στα εκλογικά τμήματα της Καλλιθέας μέχρι τις 16:00 η συμμετοχή είχε ξεπεράσει το 53%.

Πολλοί ήταν οι νέοι που προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με τους νέους ηλικίας 17 ετών να μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες για να ψηφίσουν.

Οι νέοι δήλωσαν στο MEGA πως η απόφασή τους για το τι θα ψηφίσουν επικεντρώθηκε γύρω από δύο άξονες, τα ζητήματα που αφορούν την παιδεία, αλλά και οι προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα της εργασίας μετά το πέρας των σπουδών τους.

Στο Μαρούσι η συμμετοχή έχει φτάσει στο 55% περίπου, ενώ στη δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη η συμμετοχή άγγιξε το 60%. Στα εκλογικά τμήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης η συμμετοχή έφτασε το 50%.

Στην Πάτρα η προσέλευση του κοινού στα εκλογικά τμήματα έχει ξεπεράσει το 60%. Παράλληλα, έντονα είναι τα παράπονα των δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με μεγάλη δυσκολία καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς σημειώθηκαν τεχνικά προβλήματα με τα tablet.

Στο 48,76% η συμμετοχή στις εκλογές

Στο 48,76% φθάνει η συμμετοχή στις εκλογές δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια συνεχίζεται ομαλά.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα και όπως εκτιμούν στο υπουργείο Εσωτερικών το ποσοστό συμμετοχής θεωρείται υψηλό σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

ΚΚΕ: Το θετικό κλίμα θα αποτυπωθεί στην κάλπη

Στα γραφεία του ΚΚΕ έχουν διαβλέψει ότι η αισιοδοξία των προηγούμενων ημερών θα αποτυπωθεί και σήμερα.

Από τη μία το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι στα γραφεία του ΚΚΕ, καθώς ήρθε απευθείας από την Λαμία από όπου ψήφισε.

Με στελέχη του κόμματός του θα δει τα πρώτα στοιχεία των exit poll, αλλά και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό το κλίμα στην Κουμουνδούρου

Υπάρχει επί ποδός ένας σχηματισμός σε ολόκληρη την επικράτεια για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, στην Κουμουνδούρου υπάρχει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα, λόγω συμμετοχής αρκετών νέων στην εκλογική διαδικασία.

Αισιόδοξο είναι το κλίμα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο. Σε περίπου μία ώρα θα βρίσκεται εκεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα, ενώ ήδη  έχουν προσέλθει αρκετά κομματικά στελέχη όπως και τα παιδιά του κ. Μητσοτάκη, Δάφνη και Κωνσταντίνος.

Γενικότερα το κλίμα είναι αισιόδοξο ότι θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στελέχοι του ΠΑΣΟΚ και στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκονται ήδη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και άγχος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βρίσκεται εκεί σε λίγη ώρα για να παρακολουθήσει τα πρώτα αποτελέσματα. Έχει ήδη προσγειωθεί στην Αθήνα από την Κρήτη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.megatv.com