Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλονίκη.

Η κακοκαιρία χτύπησε σφοδρά και στην περιοχή της Πολίχνης. Ο Ξηροπόταμος ξεχείλισε, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ολόκληροι χείμαρροι από ορμητικά νερά κατέβηκαν και παρέσυραν αυτοκίνητα.

Από την υπερχείλιση των ξεροπόταμων στην περιοχή του Αγίου Παύλου, σπίτια πλημμύρισαν και προκάλεσαν ζημιές.

Με ότι μέσα διαθέτουν προσπαθούν να βγάλουν τις λάσπες από τα σπίτια και τις αυλές τους ενώ τα συνεργεία του Δήμου δεν σταματούν να εργάζονται.

«Η βροχή ήταν πάρα πολύ δυνατή, για 3 ώρες έβρεχε ασταμάτητα, υπερχείλισε το ρέμα του ξεροπόταμου, φρακάρισαν όλες οι γέφυρες.

Μία οικογένεια σε σπίτι στην οδό Μαυρομιχάλη, πλάι στο ρέμα Ξηροποτάμου που υπερχείλισε, έζησε μια εφιαλτική νύχτα. Την ώρα που πλημμύριζε το σπίτι, η ηλικιωμένη που έχει υποστήριξη με οξυγόνο βρισκόταν στο ισόγειο.

Ο γαμπρός της, την πήρε στους ώμους του και την έβγαλε από το πίσω παράθυρο.

«Αν άνοιγα την πόρτα από εδώ, θα έμπαινε όλο το νερό μες στο σπίτι, και την έβγαλα από αυτό το παράθυρο».

Η βροχόπτωση για παραπάνω από τρεις ώρες ήταν έντονη με ασταμάτητους κεραυνούς ενώ ο όγκος νερού που έπεσε ήταν τεράστιος. Από τα ξημερώματα, δρόμοι ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πλημμύρισαν και προκάλεσαν κυκλοφοριακά προβλήματα, με τους οδηγούς να δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική δέχτηκε από τα ξημερώματα παραπάνω από 300 κλήσεις για το Νομό Θεσσαλονίκης ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

Τα καιρικά φαινόμενα πλέον είναι πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα για την εποχή, καθώς έχουν ξεπεράσει την διάρκεια μίας μικρής καλοκαιρινής μπόρας.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ είναι ακόμα σε ισχύ ενώ αναμένεται η κακοκαιρία να φτάσει και στην Αττική από ώρα σε ώρα.

Μεγάλα προβλήματα στο αεροδρόμιο της Λέσβου

Η κακοκαιρία πέρασε με σφοδρότητα και από τη Λέσβο. Αρκετά ήταν τα προβλήματα στο Πλωμάρι. Οι κεραυνοί δημιούργησαν έντονο πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης όπου τέθηκε σε μη λειτουργία καθώς δεν υπήρχε ρεύμα με αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις να καθυστερήσουν.

Επιπλέον, ένα αεροσκάφος παρέμεινε καθηλωμένο λόγω μηχανικής βλάβης και οι 140 Σκανδιναβοί τουρίστες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο και σήμερα θα μεταφερθούν στις χώρες του.

Σημαντική η επιδείνωση του καιρού

Στη δυτική Ελλάδα και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές, και πιθανόν να πέσει μεγάλος όγκος νερού και να σημειωθούν τοπικά και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, για έντονα φαινόμενα, είναι η Θράκη, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, κυρίως το κεντροβόρειο κομμάτι της, και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

megatv.com