Παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου ποδοπατιούνται, βήχουν και προσπαθούν να πάρουν ανάσα.

Η μεγάλη γιορτή στο ΟΑΚΑ μετατράπηκε στο απόλυτο χάος. Ξαφνικά άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα ανάμεσα σε ανήλικα παιδάκια που πήγαν για να διασκεδάσουν. Μητέρα περιγράφει τις δραματικές στιγμές στο LIVE NEWS.

« Τα παιδιά ήτανε όλα μπροστά μπροστά και κάποια στιγμή φεύγω να πάω να πάρω δύο μπουκαλάκια νερό και γυρνάω και βλέπω ορδές παιδιών να πέφτουν κατά πάνω μου, άλλα να κλαίνε, να ρίχνουν μπουκάλια νερό στα μάτια τους, να κάνουν εμετό, να λιποθυμάνε», περιγράφει μητέρα ενός 13χρονου, η κα Σπηλιωπούλου.

Αγόρια και κορίτσια τρέχουν για να σωθούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Παιδιά που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την ρίψη δακρυγόνων έπεφταν κάτω σαν τραπουλόχαρτα και έριχναν νερό στα μάτια τους για να μπορέσουν να δουν.

«Μέσα σε ένα τέταρτο έγινε ο απόλυτος πανικός. Όταν ήρθε ένα παιδάκι και λιποθύμησε μπροστά μας και το πήραμε που είχε έρθει από την Τρίπολη με λεωφορείο για αυτό το πάρτι πάθαμε πλάκα».

«Στο Waterboom έσκασε δίπλα μας δακρυγόνο. Όλοι έτρεχαν και έριχναν κάτω τον κόσμο, τους πάταγαν τα κεφάλια, δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα και οι άλλοι τραγουδούσαν κανονικά.

Γονείς ψάχνανε απεγνωσμένα τα παιδιά τους μέσα στον πανικό που επικρατούσε όσο οι καλλιτέχνες συνέχιζαν κανονικά το πρόγραμμά τους χωρίς καμία διακοπή.

«Συνειδητοποιώ ότι αρχίζει ο κόσμος να πέφτε πάνω μας».

«Η παραγωγή δεν σταμάτησε καν τη μουσική, συνέχισε να παίζει μουσική κανονικά ενώ υπήρχαν παιδιά που είχαν χάσει παπούτσια τα είχαν ρίξει στο πάτωμα ήταν μέσα στα αίματα».

Η μητέρα του 13χρονου συνεχίζει με την περιγραφή της στο LIVE NEWS: «Δεν γινόταν κανένας έλεγχος, δίνανε μία πλαστική θήκη για το κινητό και δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Της φίλης μου το παιδί που ήταν μπροστά μπροστά το βούτηξε ένας κύριος από το stage επάνω και το έβγαλε από τις μασχάλες έξω το κορίτσι από τα κιγκλιδώματα. Οι ράπερς συνεχίζανε κανονικά, δεν σταμάτησε κανένας τίποτα».

Όπως καταγγέλλει μητέρα 13χρονου μαθητή στο LIVE NEWS, όταν επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης για να αναζητήσει ευθύνες, εκείνοι της απάντησαν:

«Αυτό που άκουσα πριν από δέκα λεπτά που πήρα τηλέφωνο για να ζητήσω εξηγήσεις από τους υπεύθυνους. Δεν ανέλαβε κανένας μία πρωτοβουλία. Το καταλαβαίνετε αυτό; Και γυρίσανε και μου είπανε τώρα να μου δώσουνε ένα e-mail για να κάνω μία αναφορά».

Οι εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η μητέρα του 13χρονου μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή LIVE NEWS για το συμβάν κι ανέφερε: «Κάποια στιγμή όπως είμαστε στην αρένα κι είναι μπροστά τα παιδιά, έχω πάει να πάρω νερό και γυρίζοντας βλέπω πανικό ανάμεσα στα παιδιά.

»Να λιποθυμούν, να ρίχνουν νερό γιατί έκαιγαν τα μάτια και οι μύτες τους. Άλλα παιδιά έκαναν εμετό. Αυτά έγιναν μέσα στην αρένα».

Η μητέρα κατήγγειλε ότι από την διοργάνωση του φεστιβάλ δεν βοήθησε κανένας παράγοντας.megatv.com