Τα «όχι» σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ

Λίγους μήνες μετά τον επαναπατρισμό του, τον Γενάρη του 2019 ήρθε μία πρόσκληση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τον ανακάλυψε σ’ ένα τουρνουά στο Ισραήλ, όπου ο άνθρωπός της είχε έρθει για να δει έναν Τούρκο ποδοσφαιριστή. Ο σκάουτερ που ήταν εκεί, ο Μπούντιμιρ Βούγιασιτς, που είχε φέρει στο Μάντσεστερ και τον Βίντιτς και γενικά προωθούσε ταλέντα από την πατρίδα του μέσω του ισχυρού δικτύου scouting που είχε στήσει το αγγλικό κλαμπ στα Βαλκάνια, ενημέρωσε τον πατέρα του Τζούρισιτς πως θα δει το επόμενο παιχνίδι, όμως εκείνος δεν το είπε ποτέ στον γιο του για να μην τον αποπροσανατολίσει. Δυστυχώς δεν έπαιξε ποτέ σε εκείνο το παιχνίδι λόγω τραυματισμού, όμως έπαιξε στο επόμενο και διέπρεψε. Την επόμενη μέρα ήρθε το τηλεφώνημα από τους «κόκκινους διαβόλους» και ο 17χρονος τότε Τζούρισιτς δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Πήγε, λοιπόν, στο Μάντσεστερ κι έκανε δοκιμαστικό δέκα ημερών. Προπονήθηκε με την πρώτη ομάδα, όπου όλοι τον καλοδέχθηκαν και περισσότερο ο συμπατριώτης του Νεμάνια Βίντιτς, που τον φιλοξένησε κιόλας. Όλα ήταν υπέροχα μέχρι που η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» του παρουσίασε το πλάνο που είχε για κείνον και του ανέφερε το κόλλημα με την άδεια εργασίας.

«Η ατμόσφαιρα μέσα και γύρω από την ομάδα ήταν εκπληκτική, όλα ήταν υπέροχα. Προπονήθηκα με την πρώτη ομάδα, όλοι με καλωσόρισαν, ειδικά ο Βίντιτς, που έμεινα και μαζί του. Είδα επίσης ένα παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι από τα VIP και δίπλα μου καθόντουσαν τεράστιες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου (Μουρίνιο, Καπέλο, Ντεσαγί). Ήταν όλα σαν ένα όνειρο. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να πάρω την άδεια εργασίας, επέστρεψα πίσω στο Ομπρένοβατς».

Η αλήθεια είναι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του πρότεινε να πάει δανεικός για δύο χρόνια σε άλλες ομάδες μέχρι να μπορέσει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόντους που χρειάζονταν για να εκδοθεί η άδεια εργασίας του, όμως ο Τζούρισιτς και ο πατέρας του δεν δέχθηκαν. Ήταν πεπεισμένοι πως αυτό δεν ήταν το καλύτερο για εκείνον τη στιγμή αυτή και πως αν το άξιζε, θα του παρουσιαζόταν ξανά η ευκαιρία να αγωνιστεί σ’ ένα τόσο μεγάλο κλαμπ.

Αρνητική απάντηση μετά τους «κόκκινους διαβόλους», εισέπραξε και ο Άγιαξ, ο οποίος τότε στράφηκε σε μία εναλλακτική περίπτωση για την συγκεκριμένη θέση (ναι στον «αίαντα» κάνουν σχεδιασμό μέχρι και για τις προσθήκες των νεαρών παικτών), τον τότε άσημο νεαρό ποδοσφαιριστή της Οντένσε, Κρίστιαν Έρικσεν.

bwin – Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!



gazzeta.gr