Το… ομορφότερο τραγούδι για το ομορφότερο παιχνίδι

Το… κύμα που «γέννησαν» οι ρυθμοί της Gala, αυτό που ξεκίνησε από τον Γουίλ Γκριγκ και κατέληξε σε ένα τραγούδι που κάθε ποδοσφαιρόφιλος, κάθε οπαδός έχει, κάποια στιγμή, τραγουδήσει, πλέον δείχνει να «βασιλεύει» στον χώρο του ποδοσφαίρου!

Θα το συναντήσει κανείς παντού κυριολεκτικά, από τους ασφυκτικά γεμάτους, για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ, δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας ως τους πανηγυρισμούς της Κλάκσβικ των Νήσων Φερόε. Η χαρακτηριστική εισαγωγή παίζει και σχεδόν ασυναίσθητα ο νους σκέφτεται… γκολ ή κούπα ή κάποια άλλη αφορμή για πάρτι.

Κάποιου είδους απόδειξη των τεραστίων διαστάσεων που πλέον έχει λάβει στον χώρο του ποδοσφαίρου ήταν και το Μουντιάλ του 2022. Σε αυτό, μια σειρά από χώρες, όπως η Αγγλία, η Πολωνία ή η Ελβετία, ζήτησαν από τη διοργάνωση το «Freed from Desire» να παίζει στα μεγάφωνα κάθε φορά που θα σκοράρουν, θεωρώντας το το ιδανικό κομμάτι-έναυσμα πανηγυρισμών.

Ειδικά στο Νησί, εκεί όπου η μουσική έχει διαφορετική βαρύτητα, το κομμάτι της Gala πλέον έχει μπει σε εκείνο το «ράφι» με τους ύμνους ενός ολόκληρου λαού! Σε κάθε γιορτινή περίσταση, θα δώσει το «παρών». Αυτό το γνωρίζουμε άλλωστε και από τον… τρελό χορό του Τσιμίκα στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ μετά την κατάκτηση του League Cup το 2022, όταν το «Freed from desire» ξεσήκωσε ξανά τα πνεύματα!

Πλέον το μέτρημα έχει χαθεί. Είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που, σαν… άλλοι Γουίλ Γκριγκ, βρέθηκαν να είναι πρωταγωνιστές σε ένα από τα πιο εθιστικά ρεφρέν όλων των εποχών. Είναι αμέτρητα τα συνθήματα που ξεδιπλώθηκαν στη μελωδική βάση που πριν από 25 χρόνια έθεσε η Gala. Πρόσφατα, ήρθε και στην Ελλάδα με τη δημοφιλέστατη πλέον παραλλαγή του στους φίλους της ΑΕΚ, ενώ πέρασε και στο gaming με την καμπάνια της Novibet! Το «Novibet θέλω» έγινε το απόλυτο τηλεοπτικό «κόλλημα» και πλέον ακούς τον κόσμο να το σιγοτραγουδά σε κάθε περίσταση! Αναμφίβολα, μία από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές καμπάνιες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα!

Η προσαρμογή των στίχων στα ελληνικά, είναι επίσης εξαιρετική: «Εσύ τι θέλεις; Τι θέλω; Θέλω να βλέπω μπάλα με γκολ ανατροπής, Θέλω να βλέπω over κι αμέτρητες ασίστ. Θέλω με live streaming να παίρνω το διπλό. Από το κινητό μου να παίζω στο λεπτό. Και θα στο πω, μηδέν γκανιότα θέλω εγώ Με αποδό-, αποδόσεις στον Θεό!» Στη συνέχεια, οι «φίλαθλοι» χωρίζονται στα δύο, όπως γίνεται συχνά στα γήπεδα και τραγουδούν: «Νοvibet θέλω…Πες μου τι είναι αυτό που θέλω… Νοvibet θέλω… που ‘χει ένα app μοντέλο!» Και στο τέλος, ενώνουν τις φωνές τους: «NononononoΝοvibet θέλεις και εσύ! ΝοnonononoΝοvibet θέλεις και εσύ!»

Αυτό που φαίνεται πάντως είναι, πως, πλέον, για το ποδόσφαιρο, το ομορφότερο παιχνίδι του κόσμου, μάλλον δεν υπάρχει ομορφότερο τραγούδι από το «Freed from Desire»!





gazzeta.gr