Ο ερχομός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν σημαντικός και καθοριστικός για την εξέλιξη της καριέρας του. Ο «Ελέ» τον πρωτοέβαλε ως δεξί μπακ, έχοντάς τον πίσω από τον Ιγκόρ. Χαρακτηριστικά τον έβαλε στο ματςμε την Ξάνθη στις 4/12 του 2016 σ’ αυτήν τη θέση για 20′ για πρώτη φορά.

Με τον Σάββα Παντελίδη στη συνέχεια, άρχισε να γίνεται: «Κώτσιρας, το δεξί μπακ του Αστέρα». Από εκεί και πέρα όλα είναι ιστορία…

Μάλιστα, επί Ελευθερόπουλου, στο πρώτο του 90λεπτο στη βασική 11άδα και μάλιστα ως δεξί μπακ, στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε και ασίστ στον Μανιά στο 2-2. Η ομάδα του ωστόσο ηττήθηκε με 3-2 με γκολ στο 84′.

Μάλιστα από τα 135 ματς του με τους κιτρινομπλέ, αγωνίστηκε στα 93 ως δεξί μπακ, σε 12 στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, σε 2 ματς τον είδαμε εξτρέμ και σε άλλα δύο αριστερό μπακ.

Πάντως, ο Φατίχ Τερίμ δεν είναι ο πρώτος προπονητής που τον έβαλε στον άξονα. Πέρα από το τοπικό και τη Γ’ εθνική που έπαιξε αρκετές φορές ως 8άρι, ο Γιώργος Παράσχος ήταν ο κόουτς που στις 30/9 του 2019, τον είχε βάλει στη Νέα Σμύρνη 8άρι, δίπλα στον Μουνάφο, ενώ 6άρι ήταν ο Μπέλοκ.

Aναλυτικά τα ματς που δεν είχε παίξει ως δεξί μπακ ή ως εξτρέμ σε επαγγελματικό επίπεδο:

  • Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς (αριστερός μπακ, όπου είχε και ασίστ στις 2/4 του 2018 με τον Παντελίδη προπονητή.
  • Πανιώνιος-Αστέρας (8άρι δίπλα στον Μουνάφο με τον Μπέλοκ 6άρι, με προπονητή τον Παράσχο)
  • Πλατανιάς-Αστέρας (αριστερός μπακ για ματς Κυπέλλου με Μπόρχα Χιμένεθ προπονητή)

Από εκεί και πέρα έχει παίξει σε δύο ματς ως winger, στα ματς με Βέροια και Τρίκαλα, όπου σ’ αυτό το ματς είχε και γκολ. Τα περισσότερα ματς – σε άλλη θέση εκτός από μπακ – τα έχει ως δεξιός μέσος.



gazzeta.gr