Τα δύο αδέλφια που συνέλαβαν είναι μόνο η αρχή. Στόχος είναι να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν τόσο στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην εκτέλεση του σχεδίου, αλλά κυρίως σε εκείνον που «υπέγραψε» το συμβόλαιο θανάτου του.

Η εντολή και οι εκτελεστές

Σύμφωνα με τις έρευνες, υπάρχουν τρία ακόμη άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία ενώ ο ιθύνον νους, φέρεται να είναι και αυτός πρόσωπο το οποίο γνωρίζουν, με την εντολή της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ να πιθανολογείται ότι δόθηκε μέσα από τις φυλακές.

Ανάμεσα τους βρίσκεται ο 53χρονος επονομαζόμενος «Θαμνάκιας», «Μεγάλος» ή «Τρελός», ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών με πολυετή κάθειρξη, ο 54χρονος φερόμενος οδηγός του βαν και ο 50χρονος βοηθός, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και είναι κάτοχος νόμιμης άδειας οπλοφορίας.

Οκτώ χρόνια πριν…

Το βασικότερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί αφορά ένα περιστατικό που είχε συμβεί 8 χρόνια πριν.

Τον Οκτώβριο του 2015, ένας γνωστός ποινικός στην ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2020, έστειλε μήνυμα σε 53χρονο που είναι έγκλειστος των φυλάκων ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν εκείνος που έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στην αστυνομία, ώστε να το παρακολουθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και τελικά να τον συλλάβουν.

«Ναι, αυτός την έκανε (Καραϊβάζ) 100% και αύριο θα μου δώσουν και το τηλέφωνο που έδωσε για να σου κάνουν άρση. Δικό σου είναι. Πήγε αυτός και είπε κάποια πράγματα», έγραφε το μήνυμα.

«Φύλλο και φτερό» τα κινητά

Οι Αρχές, φέρεται να εξετάζουν προσεκτικά την εφαρμογή μέσω της οποίας τα δυο αδέλφια που έχουν ήδη συλλάβει και είναι κατηγορούμενοι, συνομιλούσαν με τα κινητά τηλέφωνα τους. Σκοπός είναι να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα αυτά καθώς είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αυτός ήταν ένας από τους τρόπους που επικοινωνούσε η ομάδα των εκτελεστών.

Τα όσα είχαν καταγράψει από την αρχή οι κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, είχαν σκιαγραφήσει την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες τόσο στο να φτάσουν έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ, όσο και για να διαφύγουν.

Ήταν ξεκάθαρο στους αστυνομικούς εξ αρχής, ότι οι δράστες της δολοφονίας που επέβαιναν στο σκούτερ, είχαν ομάδα υποστήριξης που επέβαιναν στο βαν της εταιρείας καθαρισμού. Μάλιστα, εκτιμούν ότι σε κάποιο σημείο, μετά την εκτέλεση, ο ένας από τους αναβάτες της μηχανής, πρέπει να επιβιβάστηκε στο βαν.

«Δεν θυμάμαι τον λόγο που βρισκόταν εκείνη την ημέρα (την ημέρα της δολοφονίας) το βαν στην περιοχή του Αλίμου. Η κοινή διαδρομή με το σκούτερ είναι καθαρή σύμπτωση. Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι παραπάνω σχετικά με τις εργασίες που είχα στις 8 και 9 Απριλίου του 2021», έχει δηλώσει ο 48χρονος κατηγορούμενος.

Τα στελέχη της Ασφάλειας πάντως δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο κάποιος ποινικός να ενοχλήθηκε από τα άρθρα του δημοσιογράφου και να θέλησε να τον βγάλει από τη μέση.

Η αναποδιά της προηγούμενης μέρας της δολοφονίας

Στις 8 Απριλίου 2021, μία ημέρα πριν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ο δημοσιογράφος έφτασε στο σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, στις 13:28.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής, εκείνη την ώρα που ο Γιώργος Καραϊβάζ έφτασε στο σπίτι του το άσπρο βαν βρισκόταν ήδη εκεί, ωστόσο το μηχανάκι έφτασε στο σημείο γύρω στις 13:35, με αποτέλεσμα το σχέδιο δολοφονίας να βγει εκτός χρόνου και τους δράστες να αποφασίζουν να το βάλουν σε λειτουργία την επόμενη ημέρα.

Τα πακιστανικά κινητά των δραστών και ο ρόλος του ιδιοκτήτη του καταστήματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 2 Απριλίου 2021 ένα άτομο πήγε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου και αγόρασε δύο κινητά τηλέφωνα παλαιάς τεχνολογίας, ωστόσο σε καμία από τις έρευνες που έκανε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν εντοπίστηκαν τα παραστατικά αγοράς των τηλεφώνων.

Οι Αρχές εκτιμούν πως από το ίδιο κατάστημα αγοράστηκαν και οι κάρτες SIM που χρησιμοποίησαν τα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.



megatv.com