Την πρόκριση για τους “16” του Mutua Madrid Open πήρε διά πυρός και σιδήρου ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, καθώς επικράτησε με 4-6, 6-1, 7-5 του συμπατριώτη του Αλεξάντερ Σεφτσένκο, μετά από δύο ώρες και 43 λεπτά αγώνα.

Ο 27χρονος Ρώσος κατάφερε να επιστρέψει στο ματς παρά το χαμένο πρώτο set, να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο decider και να βρεθεί για 2η φορά στον 4ο γύρο της ATP 1000 διοργάνωσης στη Μαδρίτη, όπου και θα συναντήσει έναν εκ των Άλεξ Ντε Μινόρ και Ασλάν Καράτσεφ.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set ο 22χρονος συμπατριώτης του ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, πραγματοποιώντας σερί με 4/4 κερδισμένα games, έχοντας και δύο break στο ενδιάμεσο, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτησή του (4-0).

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το 6ο game (5-1), ενώ από εκείνο το σημείο και μετά ο Μεντβέντεφ επιχείρησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, σβήνοντας μάλιστα το ένα από τα δύο αρχικά break (5-4). Στο 10ο game όμως έμεινε στον έναν πόντο όσο σέρβιρε ο Σεφτσένκο, και έτσι απώλεσε την πρώτη στροφή του αγώνα (6-4).

Στο 2ο μέρος, ήταν η σειρά του No3 του κόσμου να ξεκινήσει εμφατικά στο κορτ, και με σερί 5/5 κερδισμένα games, αλλά και δύο νέα break του, πήρε σαφέστατο προβάδισμα (5-0), και παρά την προσωρινή μείωση του Σεφτσένκο, έκλεισε το set στο 7ο game ο Μεντβέντεφ και έστειλε τον αγώνα στο decider (6-1).

Εκεί, το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τον No96 της παγκόσμιας κατάταξης να σερβίρει πρώτος, και να σπάει μάλιστα το service του Μεντβέντεφ στο 2ο game, για να αυξήσει τη διαφορά από νωρίς (2-0).

Ισοφάρισε άμεσα ο Ντανιίλ, σβήνοντας το break στο 3ο game, αλλά και με love game στο επόμενο (2-2), όμως με ένα μεγάλο hold και με το 4ο προσωπικό του break ο Σεφτσένκο πήρε και πάλι απόσταση ασφαλείας (4-2).

Νέα απάντηση στο break του αντιπάλου του από τον Μεντβέντεφ, και μετέπειτα με ένα οριακό service game επανάφερε τις ισορροπίες στο ακέραιο (4-4).

Το σκορ παρέμεινε στην ισοπαλία στο 10ο game (5-5), και από εκεί και μετά ο No2 του ταμπλό ολοκλήρωσε την ανατροπή, πραγματοποιώντας το τελευταίο του break, αλλά και σερβίροντας για τη νίκη με επιτυχία στο 12ο game (7-5).

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr