Φανερά ενθουσιασμένος ήταν στην σύντομη on court συνέντευξή του ο Ρισάρ Γκασκέ, λίγο μετά την επικράτηση του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Boss Open στη Στουτγκάρδη.

Ο 37χρονος (σε δύο μέρες) Γάλλος τενίστας αναφέρθηκε στο σπουδαίο κατόρθωμα των 600 νικών στην καριέρα του, ενώ μίλησε και για το τι χρειάστηκε να κάνει για να κερδίσει τον No5 του κόσμου.

Μετέπειτα μίλησε για την κατάκτηση του μοναδικό φετινού του τίτλου στις αρχές της χρονιάς, ενώ έκλεισε λέγοντας πως πρέπει να προσαρμόσει το παιχνίδι του με τα σημερινά δεδομένα ανταγωνιστικότητας, αν θέλει να παραμείνει κι’ άλλο στην ενεργό δράση.

“Σημαίνει πολλά. Είναι απίστευτο. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι θα συμβεί, να φτάσω αυτόν τον αριθμό στην καριέρα μου. Φυσικά παίζω εδώ και 20 χρόνια, αλλά για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να κερδίσεις πολλούς αγώνες. Ήξερα ότι ήμουν στα 500+ στην αρχή της χρονιάς. Είναι απίστευτο για μένα να φτάνω τις 600 νίκες”.

“Ο Στέφανος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες. Ήταν ένα μεγάλο ματς. Έπρεπε να παίξω υπέροχα για να τον ενοχλήσω και μπόρεσα να το πετύχω. Φτάνω τα 37 σε δύο μέρες, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, οπότε θέλω απλώς να το απολαύσω”.

«Φυσικά και είμαι ο χειρότερος με διαφορά”, είπε ο Γκασκέ για τα στατιστικά χαριτολογώντας. “Ο χειρότερος παίκτης με διαφορά που έφτασε σε αυτό το ορόσημο. Αλλά είναι υπέροχο.”

“Το ήθελα πολύ. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να το καταφέρω. Είναι πολύ. Σε άλλα πέντε χρόνια θα γίνω 42, οπότε θα είναι λίγο υπερβολικό. Στην πραγματικότητα ήθελα να φτάσω μέχρι τους 600. Δεν το κατάφεραν τόσοι πολλοί παίκτες, οπότε είναι υπέροχο πράγμα για μένα.”

Μιλώντας για την κατάκτηση του τίτλου στο ASB Classic, είπε: “Ήταν απίστευτο να κερδίσω αυτόν τον τίτλο. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω άλλον, ειδικά φέτος. Ήταν τρελό για μένα. Μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση να συνεχίσω, να παίξω περισσότερο τένις”.

“Πρέπει να προσαρμόσω το παιχνίδι μου αν θέλω να παίξω περισσότερο. Πρέπει να είμαι πιο επιθετικός, να σερβίρω καλύτερα, να επιστρέφω καλύτερα. Είναι σημαντικό για το παιχνίδι μου αν θέλω να συνεχίσω το τένις”.


tennis24.gr