Ο Τζέρια Γκραντ ήταν ο πρώτους του αμυντικού είδους του Παναθηναϊκού. Άνοιξε το δρόμο και για τους άλλους, μέχρι οι «πράσινοι» να φτάσουν στο αριστούργημα κόντρα στη Φενέρ. Και μίλησε στο Gazzetta για το αμυντικό κομμάτι της ομάδας του Αταμάν.

Τι είναι η άμυνα; Και πώς μπορεί να αντληθεί η θέληση γι’ αυτήν; Ο Τζέριαν Γκραντ γνωρίζει το μυστικό. Και εξασκεί μία τέχνη που τον καταστεί πολύτιμο. Συνάμα… κολλητικό.

Ο Γκραντ ήταν ο πρώτος του είδους των αμυντικών στον Παναθηναϊκό. Από την αρχή της σεζόν. Έδειξε το δρόμο. Και πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίζει ματς για τη EuroLeague μέσα από την άμυνά του.

Όπως έκανε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (74-63). Ο Γκραντ δεν ήταν μόνος. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έχει… ασπαστεί το ρόλου του αμυντικού. Και ακόμη και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, μία από τις πανάκριβες μεταγραφές για την ομάδα που δημιούργησε ο Εργκίν Αταμάν, έπαιξε για τον ομάδα του.

«Έχουμε παίκτες που παίρνουν υπερηφάνεια από την άμυνα»

«Αν παίξουμε άμυνα μπορούμε να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια, όπου δεν βάζουμε πολλούς πόντους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντλούμε ενέργεια από την άμυνά μας και αυτό κάνουμε στα τελευταία ματς», είπε ο Γκραντ στο Gazzetta.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού πρωταγωνίστησε. Τελικά είναι εύκολο ή δύσκολο να πετύχεις στην άμυνα; «Είναι πάντα δύσκολο. Είναι δύσκολο…», είπε αρχικά ο γκαρντ του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Αλλά πάντα έχουμε ένα καλό πλάνο και παίκτες που παίρνουν υπερηφάνεια μέσα από την άμυνά τους. Και φαίνεται».

Λίγο παραπέρα από τον Γκραντ ήταν ο Κέντρικ Ναν. Φαινομενικά αποκαμωμένος, αλλά χαρούμενος. Όχι μόνο για τους 22 πόντους του, αλλά γιατί η… προφητεία του πως η Φενέρ έρχεται για να χάσει, βγήκε πέρα για πέρα αληθινή.

«Ναι, είναι. Όταν το είδαμε, ως ομάδα, έπρεπε να το υποστηρίξουμε. Μας άνοιξε το δρόμο στο σκοράρισμα και εμείς τον υποστηρίξαμε», είπε ο Γκραντ όταν τον ρωτήσαμε αν ο Ναν είναι ένας παίκτης που κρατάει το λόγο του.



gazzeta.gr