Για τις προθέσεις της Φενέρμπαχτσε για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε ο General Manager της ομάδας, Ντέρια Γιανέρ, τονίζοντας πως ο παίκτης παρά το ενδιαφέρον ομάδων εξακολουθεί να υπολογίζεται λόγω και του συμβολαίου του.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, τουρκικό δημοσίευμα έκανε λόγο για την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ από τη Φενέρμπαχτσε, βάζοντας αρκετά ερωτηματικά για το μέλλον του.

Ο Ντέρια Γιανέρ, General Manager των Τούρκων, θέλησε να ξεκαθαρίσει το πεδίο αναφορικά με τις προθέσεις της ομάδας για τον διεθνή γκαρντ λέγοντας πως ο παίκτης εξακολουθεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο και κατ΄επέκταση υπολογίζεται κανονικά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον συλλόγων της EuroLeague για την απόκτησή του, με κάθε πρόταση να είναι τουλάχιστον συζητήσιμη.

«Κάναμε την κίνηση απόκτησης του Ντόρσεϊ μεσούσης της σεζόν, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο 2.5 χρόνων. Αυτή ήταν μία κίνηση με στόχο κυρίως το μέλλον, αλλά και για την φετινή σεζόν. Περιμέναμε να μας βοηθήσει, αλλά δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί σε ένα νέο μέρος και να δώσει το 100%. Επειδή όμως ήταν δύσκολο να τον φέρναμε το καλοκαίρι, αρπάξαμε την ευκαιρία έχοντας στο μυαλό μας ένα πλάνο διετίας…» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Υπήρχαν φήμες ότι έχει πρόβλημα με τον προπονητή, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Αν παρατηρήσουμε την περίπτωσή του, θα δούμε ότι δεν συμπεριλήφθηκε στα τουρκικά playoffs για αγωνιστικούς λόγους. Με τους τραυματισμούς των Μπιρσέν και Χαζέρ, χάσαμε δύο γηγενείς παίκτες από το ροτέισον, οπότε η επιλογή των 5 ξένων επηρεάστηκε από αυτό.

Δεν έχει αλλάξει το πλάνο μας για τον Τάιλερ. Υπάρχουν ομάδες της EuroLeague που ενδιαφέρονται για αυτόν, αλλά και για άλλους παίκτες μας.

Ξέρετε ότι ο Ντόρσεϊ έχει ελληνικό διαβατήριο και αυτό ίσως κινήσει το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων. Δεν μας δεσμεύει κάτι τόσο πολύ με τους παίκτες. Αν κάποιος παίκτης μας έρθει και μας πει ότι θέλει να αποχωρήσει, ή αν έρθει κάποια πρόταση για κάποιον που έχει συμβόλαιο, τότε θα καθίσουμε με την διοίκηση και θα συζητήσουμε, ζυγίζοντας την κατάσταση. Όσοι παίκτες μας έχουν συμβόλαιο όμως υπολογίζονται για την νέα σεζόν».gazzeta.gr