Ο Lando Norris στοχεύει σε βαθμούς στο επερχόμενο Grand Prix του Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού δεν τα κατάφερε στη Βαρκελώνη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την τρίτη θέση της εκκίνησης.

Οι δυσκολίες της McLaren δεν φαίνεται να υποχωρούν σύντομα και εύκολα, και ενώ τόσο ο Norris όσο και ο Oscar Piastri προκρίθηκαν στην 3η και 10η θέση αντίστοιχα στο ισπανικό Grand Prix, στον αγώνα έπεσαν γρήγορα στις πίσω θέσεις του grid.

Ο Piastri τελικά κατάφερε να τερματίσει 13ος, ενώ ο Norris ήταν 17ος όταν έπεσε η καρό σημαία, με το περιστατικό που είχε με τον Lewis Hamilton στον πρώτο γύρο, όπου κατέληξε με κατεστραμμένο μπροστινό μέρος, να καταστρέφει ουσιαστικά τις όποιες πιθανότητές για καλό πλασάρισμα στους βαθμούς. Ο Βρετανός έπρεπε να μπει νωρίς στα pits για επισκευές, πράγμα που σημαίνει ότι έπεσε πολύ πίσω για να ανακάμψει.

“Η Ισπανία ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά υπήρχαν πολλά που πήραμε τόσο εγώ όσο και η ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του θετικού της 3ης θέσης του Σαββάτου στις κατατακτήριες,” δήλωσε ο Norris στο preview της McLaren για τον Καναδά.

“Με μια εβδομάδα διακοπή από τους αγώνες μετά από έναν διπλό αγώνα, επέστρεψα στα κεντρικά της McLaren με τους μηχανικούς μου για να προετοιμαστώ για αυτό το Σαββατοκύριακο,” αποκάλυψε.

“Το Circuit Gilles-Villenueve μπορεί να είναι πρόκληση με chicanes του που απαιτούν δυνατό φρενάρισμα, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ διασκεδαστικό να αγωνίζεσαι. Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό, και ελπίζω να μπορέσουμε να πάρουμε μερικούς βαθμούς,” σχολίασε το “αστέρι” της McLaren.

Η McLaren έχει υποστεί μερικές σημαντικές αλλαγές από την αρχή της φετινής σεζόν, με τον Andreas Seidl να αποχωρεί για να ενταχθεί στο project της Audi/Sauber, και να αντικαθίσταται από τον Andrea Stella. Ταυτόχρονα, καθώς το φετινό μονοθέσιο της McLaren αποδείχθηκε ότι δεν είχε μέλλον, ο Τεχνικός Διευθυντής James Key είδε την πόρτα της εξόδου, για να καταλήξει τελικά να συνεργαστεί ξανά με τον Seidl στη Sauber!

Η McLaren έκανε, έτσι, μια σημαντική αναδιάρθρωση του τεχνικού της τμήματος και απέσπασε τον επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Rob Marshall, μια κίνηση που ανακοινώθηκε πριν από το grand prix της Ισπανίας και δημιούργησε αρκετές εντυπώσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσληψη του Marshall και τι φέρνει στο τραπέζι ο Norris δήλωσε στο Motorsport.com:

“Μόνο γνώσεις, τεχνογνωσία. Είναι στη Red Bull για πολλά, πολλά χρόνια, έχει δει πολλές επιτυχίες με την ομάδα.”

“Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα καλύτερα μυαλά της Formula 1 και σίγουρα είναι μέρος αυτής της ομάδας. Έτσι, το μυαλό και οι καλύτεροι χρόνοι στον γύρο είναι τα δύο μεγάλα πράγματα. Είναι ένα μεγάλο όνομα, μια μεγάλη υπογραφή για εμάς ως ομάδα, οπότε νομίζω ότι είναι κάποιος που πολλοί άνθρωποι μέσα στη McLaren θα τον θαυμάζουν, θα τον σέβονται και ούτω καθεξής,” εξήγησε για τον αντίκτυπο μιας τόσο μεγάλης μεταγραφής στο τεχνικό τμήμα.

“Είναι επίσης ένα καλό βήμα για εμάς ως ομάδα για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία προς τα εμπρός, συνεχίζοντας να προσθέτουμε απόδοση και τεχνογνωσία επίσης,” υποστήριξε ο Βρετανός.

Η McLaren βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών της Formula 1 με μόλις 17 βαθμούς…


f1fan.gr