Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για την υπεράσπιση του τίτλου του στη Μαγιόρκα, εκεί όπου πέρσι κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε γρασίδι επικρατώντας στον τελικό του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούρτ. 

Ο Έλληνας τενίστας, στην τελική πρόβα πριν από το Wimbledon, πήρε πριν από λίγες ημέρες την wild card από τους διοργανωτές και τοποθετήθηκε στο Νο1 του ταμπλό περνώντας bye από τον 1ο γύρο. 

Στον 2ο γύρο αναμένεται να αντιμετωπίσει είτε τον Γερμανό Γιανίκ Χάνφμαν, είτε τον Αργεντινό Πέδρο Κατσίν, ενώ στα προημιτελικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίξει κόντρα στον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ, από τον οποίον ηττήθηκε στο πρώτο του παιχνίδι φέτος στο γρασίδι στο Boss Open. 

Στα ημιτελικά σοβαρός υποψήφιος είναι ο Γάλλος και Νο4 του ταμπλό Αντριάν Μαναρινό που έχει κάνει δύο μεγάλες νίκες τη φετινή grass season κόντρα σε Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Libema Open) και Τέιλορ Φριτς (Cinch Championships). 

Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν και ο Τσιτσιπάς καταφέρει να περάσει στον τελικό εκεί υπάρχει ο φιναλίστ στο Halle Open αυτής της εβδομάδας, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, ο ανερχόμενος Αμερικανός Μπεν Σέλτον, αλλά και ο Νο2 του ταμπλό Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. 

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή απέσυρε τη συμμετοχή του ο Ολλανδός Τάλον Χρίκσπουρ, τη θέση του οποίου πήρε ο Αυστραλός Κρίστοφερ Ο’Κόνελ, ενώ το Σάββατο αποσύρθηκε και ο Νικ Κύργιος με τη θέση του Αυστραλού να την παίρνει lucky loser. 

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά

  • 1R: Bye
  • 2R: Χάνφμαν/Κατσίν
  • QF: Γκασκέ
  • SF: Μαναρινό
  • F: Μπούμπλικ/Σέλτον/Φοκίνα

Τα αδέλφια Τσιτσιπά στα διπλά, αλλά χωριστά…

Εκτός από τα μονά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στα διπλά μαζί με τον Φελιθιάνο Λόπεζ στο τελευταίο τουρνουά για τον Ισπανό. Οι πρωταθλητές του Ακαπούλκο (2022) θα αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο τους Νο1 του ταμπλό Γκονζάλεθ/Ροζέρ-Βαζελάν, ενώ περίπτωση πρόκρισης θα παίξουν είτε με τους Καμπράλ (Πορτογαλία)/Μάτος (Βραζιλία), είτε με τους Ισπανούς Καρμπάγιες Μπαένα/Θαπάτα Μιράγες.

Ωστόσο, εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά στα διπλά θα παίξει και ο αδερφός του Πέτρος στο πλαίσιο προετοιμασίας για τα διπλά του Wimbledon όπου τα δύο αδέρφια θα αγωνιστούν μαζί, με τον Έλληνα τενίστα να έχει παρτενέρ τον Ολλανδό Μπαρτ Στίβενς.

Πέτρος Τσιτσιπάς και Στίβενς θα παίξουν στον 1ο γύρο απέναντι στους Νο2 του ταμπλό Ζιλέ/Βλίγκεν, ενώ σε περίπτωσης πρόκρισης θα παίξουν κόντρα είτε στους Αμερικανούς Λάμονς/Γουίθροου, είτε απέναντι στους Αυστραλούς Κούμπλερ/Σάβιλ. 

MALLORCA CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)




tennis24.gr