Περιορισμένη σε μόνο 100 χειροποίητες μονάδες, η KTM RC 8C του 2024 πρόκειται να φέρει πρωτόγνωρα επίπεδα απόδοσης στην πίστα, με απαράμιλλα διαπιστευτήρια READY TO RACE που προέρχονται από αληθινές συνθήκες Grand Prix.

Η KTM RC 8C αποτελεί την επιτομή ενός ειδικού αγωνιστικού, μοντέλου, που κινείται από έναν ισχυρό δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 889 κ.εκ. και είναι εξοπλισμένη με τα καλύτερα εξαρτήματα έτοιμα για αγώνες. Αυτή η μοτοσυκλέτα αποκλειστικά εστιασμένη στην πίστα, στον πιο περιορισμένο αριθμό που έχει κατασκευαστεί ποτέ, διαθέτει ένα πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένο για την πίστα, κορυφαία αγωνιστικά εξαρτήματα και μια αποφασιστική δέσμευση για την πίστα – που ενσωματώνει την ουσία του να είσαι 100% ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ.

Όπως και με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, η KTM RC 8C του 2024 θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω μιας αποκλειστικής πύλης προπαραγγελίας στην ιστοσελίδα KTM.com, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου στις 15:00 CET. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να κάνουν κράτηση για μία από τις 100 διαθέσιμες μονάδες μέσω προκαταβολής 1.000 €.

Θα πρέπει επίσης να επιλεγεί ένας προτιμώμενος αντιπρόσωπος από τον οποίο οι πελάτες θα ήθελαν να παραλάβουν την KTM RC 8C του 2024. Μαζί με αυτό, οι αγοραστές μπορούν να κάνουν κράτηση για την απόλυτη διαδικασία παράδοσης στο Portimão της Πορτογαλίας. Αυτή η εκδήλωση απαιτεί την πρόσθετη αγορά ενός υποχρεωτικού πακέτου αγωνιστικών ανταλλακτικών εξαρτημάτων που αποτελείται από όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για να γίνει και η συμμετοχή στην πιο αποκλειστική παράδοση στον πλανήτη.

Αυτή η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια δοκιμή στην πίστα για εξατομικευμένη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας, ιδιωτικό δείπνο, συναντήσεις και γνωριμίες, μια αποκλειστική εμπειρία πίστας με δικαιώματα αγώνων της KTM, γρήγορους γύρους σε αγωνιστικό αυτοκίνητο KTM X-BOW με οδηγούς της KTM και ολοκληρώνοντας η KTM θα αποκαλύψει κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο ως μια παγκόσμια αποκλειστική προεπισκόπηση του τι πρόκειται να έρθει από τη μάρκα στο μέλλον.

Η KTM RC 8C του 2024 διαθέτει φέρινγκ από Carbon Kevlar εμπνευσμένο από την KTM RC16 και δικύλινδρο κινητήρα 8 βαλβίδων LC8c DOHC 135 ίππων από 889 κ.εκ.. Όλα αυτά είναι βιδωμένα σε ένα ειδικά κατασκευασμένο σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα 25CrMo4, ενισχύοντας την αγωνιστική ετοιμότητα με κορυφαία εξαρτήματα WP PRO και μια σειρά από ελαφριά στοιχεία.

Κατασκευασμένη σε συνεργασία με τις μοτοσυκλέτες Krämer, η KTM RC 8C αποτελεί απόδειξη της δεξιοτεχνίας στην κατασκευή μιας καλής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Με χαρακτηριστικά όπως ρεζερβουάρ ταχείας πλήρωσης, ελαφριές ζάντες Dymag και αγωνιστικά ελαστικά σλικ της Pirelli, αυτή η μοτοσικλέτα μόνο για πίστα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον προορισμό της.

Μπροστά, ένα πιρούνι WP APEX PRO 7543 υψηλής απόδοσης 43 χλστ., προσαρμοσμένο για χρήση στην πίστα, προσφέρει απεριόριστο έλεγχο απόσβεσης, καλύπτοντας τις απαιτήσεις των αναβατών με γνώμονα τις επιδόσεις. Εν τω μεταξύ, στο πίσω μέρος, ένα WP APEX PRO 7746 με απομακρυσμένο ρυθμιστή προφόρτισης εξασφαλίζει ακριβής ρυθμίσεις συμπίεσης και επαναφοράς υψηλής και χαμηλής ταχύτητας.

Επιβραδύνοντας η KTM RC 8C του 2024 χρησιμοποιεί μία αντλία φρένων Brembo 19RCS CORSA CORTA που προέρχονται από το MotoGP™, και συνδυάζεται με δαγκάνες φρένων Brembo Stylema και πλήρως πλευστούς δίσκους φρένων 290 χλστ.. Μια δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo σε συνδυασμό με έναν πλήρως πλευστό δίσκο 230 χλστ. χειρίζεται την πέδηση πίσω, ενισχυμένη με βάση αλουμινίου και βίδες τιτανίου για εξοικονόμηση βάρους.

Για την ολοκληρωμένη απόκτηση και ανάλυση δεδομένων, η KTM RC 8C του 2024 ενσωματώνει έναν πίνακα οργάνων AIM MXS 1.2 RACE και καταγραφικό δεδομένων με ενσωματωμένη λειτουργία GPS. Με οθόνη TFT 5″ και με δυνατότητα συνεχούς καταγραφής δεδομένων, οι αναβάτες μπορούν να αξιοποιήσουν το AIM RaceStudio για να αναλυθούν συγκεκριμένες μετρήσεις απόδοσης, βελτιώνοντας τους χρόνους των γύρων με απόλυτη ακρίβεια.

Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά και επισημάνσεις:

Περιορίζεται σε μόνο 100 μονάδες παγκοσμίως

Χειροποίητη κατασκευή αποκλειστικά για χρήση σε πίστα

Επίπεδα απόδοσης Moto2™

Σχεδόν 1:1 αναλογία ισχύος προς βάρος με 135 ίππους και 142 κιλά βάρους χωρίς υγρά

Αγωνιστική εξάτμιση από την Akrapovič

Κατά παραγγελία αγωνιστικό κουτί εισαγωγής αέρα και αγωνιστικό φίλτρο αέρα

Σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα 25CrMo4

Ανάρτηση WP APEX PRO COMPONENTS

Εξαρτήματα φρένων Brembo αγωνιστικών προδιαγραφών

Εξαιρετικά ελαφριές ζάντες αλουμινίου Dymag

Οι προπαραγγελίες ανοίγουν στις 20 Μαρτίου στις 15:00 CET. Περιοχές/χώρες που θα συμμετέχουν στην προπαραγγελία θα είναι η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, το Μεξικό, ο Καναδάς και η Νότια Αφρική. Περισσότερα για την KTM RC 8C του 2024 στην ιστοσελίδα KTM.com.

 

mgp.gr