Άνετη νίκη Martin, βάθρο για Acosta!

Μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα Sprint με ανατροπές, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας βγήκαν και πάλι στην πίστα του Portimao για το Πορτογαλικό Grand Prix των 25 γύρων.

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Jorge Martin κατάφερε να ξεκινήσει καλύτερα από όλους και να στρίψει πρώτος, με τους Enea BastianiniMaverick Viñales και Francesco Bagnaia να τον ακολουθούν. Ο Viñales, θέλοντας να επαναλάβει τον χθεσινό του θρίαμβο πέρασε γρήγορα τον Bastianini, ενώ πίσω ο Marc Marquez επιτέθηκε στον Bagnaia, πέρασε λίγο μπροστά, όμως ο Ιταλός Πρωταθλητής απάντησε, κρατώντας την τέταρτη θέση.

Οι πρώτοι γύροι σημαδεύτηκαν από πτώσεις, με τον Franco Morbidelli να πέφτει στον πρώτο γύρο και τους Alex Marquez (2ος γύρος) και Raul Fernandez (4oς γύρος) να ακολουθούν.

Ο Pedro Acosta έδινε μάχες με τις εργοστασιακές KTM των Jack Miller και Brad Binder, τους οποίους κατάφερε να περάσει, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και πέρασε και τον Marc Marquez! O νεαρός Ισπανός δεν σταμάτησε εκεί, πλησιάσε τον Bagnaia και μπήκε από την εσωτερική του Ιταλού στα φρένα της πρώτης στροφής του 12ου γύρου, όμως άνοιξε τη γραμμή του και ο Bagnaia κρατήθηκε μπροστά. Μετά από αυτό, ένα ακόμα μικρό λάθος άφησε τον Acosta λίγο πιο πίσω, ο οποίος όμως έκλεισε τη διαφορά στους τελευταίους 7 γύρους.

Μπροστά, ο Martin έκανε μια εκπληκτική διαχείρηση, δεν απειλήθηκε σε κανένα στάδιο και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά, για να πάρει την πρώτη του νίκη (σε Grand Prix) για το 2024 με τον Viñales να φτάνει μέχρι τον τελευταίο γύρο στη 2η θέση. Εκεί τον πέρασε στα φρένα της 1ης στροφής ο Bastianini, o Viñales βγήκε εκτός πίστας έχοντας μείνει από κιβώτιο, το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας μπλόκαρε και τον έριξε στην 1η στροφή, φέρνοντας έτσι τον εκπληκτικό Pedro Acosta στο βάθρο!

Εν τω μεταξύ πιο πίσω ο Bagnaia κρατούσε την τέταρτη θέση, όμως ο Acosta τον έφτασε στον 21ο γύρο και εκμεταλλεύτηκε αμέσως ένα μικρό άνοιγμα στη γραμμή του Ιταλού, κατακτώντας μια επληκτική τέταρτη θέση. Τα προβλήματα του Bagnaia δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Marquez τον έφτασε και τον πέρασε στην πέμπτη στροφή του 23ου γύρου. Ο Bagnaia προσπάθησε να ξαναπεράσει μπροστά και ακούμπησε τον Marquez, με αποτέλεσμα την πτώση και των 2.

Το περιστατικό κρίθηκε ως αγωνιστικό συμβάν από τους αγωνοδίκες, με τον Bagnaia να δηλώνει ότι είδε ότι ο Marquez ήταν λίγο πιο ανοικτά και προσπάθησε να ξαναπεράσει. Από την πλευρά του ο Marquez δήλωσε ότι εφόσον δεν πάλευαν για τη νίκη δεν έπρεπε να το κάνει, καθώς τώρα έχασαν και οι δύο βαθμούς. Σε κάθε περίπτωση, ο ρυθμός του Marquez ήταν καλύτερος σε εκείνο το σημείο του αγώνα, καθώς ο Pecco είχε πλέον πρόβλημα με τα ελαστικά.

Μετά από αυτές τις 3 πτώσεις, ο Binder τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Miller. Ο Marco Bezzecchi πήρε την έκτη θέση, με τον Fabio Quartararo να είναι η κορυφαία Yamaha στην 7η. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Aleix Espargaro και Miguel Oliveira και Fabio Di Giannantonio.

 

mgp.gr