Οι θαμώνες ενός μαγαζιού στην Ηλεία βγαίνουν από το κατάστημα και πετάγονται ανήσυχοι στον δρόμο. Ο εγκέλαδος χτυπά δύο φορές μέσα σε δευτερόλεπτα στη δυτική Ελλάδα και ταρακουνά την μισή χώρα.

«Οι δονήσεις αυτές, κυρίως η πρώτη έγινε αισθητή σε ένα ευρύτερο κομμάτι του ελληνικού ηπειρωτικού χώρου. Παρόλα αυτά όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί είχε μεγάλη απόσταση η εστία από κατοικημένες περιοχές. Η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα με μικρότερους σεισμούς», ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας.

Οι δύο δονήσεις σημειώθηκαν ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες. Συγκεκριμένα στις 9:11 το πρωί έγινε η πρώτη δόνηση με μέγεθος 4,3 Ρίχτερ.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 9:12 σημειώθηκε και δεύτερος ισχυρότερος σεισμός 5,7 Ρίχτερ.

Μικρές υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στην Ζαχάρω, την Ανδρίτσαινα και τα Κρέστενα. Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να κλείσουν μετά τους σεισμούς τα σχολεία και τα δικαστικά μέγαρα στον Πύργο και την Αμαλιάδα.

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε ζημιές κυρίως στο Δημοτικό Στάδιο της Ζαχάρως όπου με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνει κλειστό, καθώς προκλήθηκαν ρωγμές στις εξέδρες αλλά και στις αίθουσες. Το μέγεθος του προβλήματος θα διαπιστωθεί από κλιμάκιο μηχανικών που θα μελετήσει τις εγκαταστάσεις.



megatv.com