Ο Γιάνικ Σίνερ χρειάστηκε μόλις 73 λεπτά και παραχώρησε μόλις 3 games στον…σοκαριστικά κακό Ντανιίλ Μεντβέντεφ και με το επιβλητικό 6-1, 6-2 εξασφάλισε μια θέση στον τελικό του Miami Open παίρνοντας ρεβάνς από τον Ρώσο για τον περσινό χαμένο τελικό. 

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός στο Μαϊάμι (4ος συνολικά στην καριέρα του σε 1000άρια τουρνουά) για τον Σίνερ, ο οποίος μπήκε σε μια…εκλεκτή παρέα μαζί με τους Αντρέ Αγκάσι (8), Νόβακ Τζόκοβιτς (7), Ρότζερ Φέντερερ (5), Ράφα Ναδάλ (5), Πιτ Σάμπρας (4), Άντι Μάρεϊ (3) και Ίβαν Λεντλ (3). 

Παράλληλα ο Ιταλός έφτασε τις 21 νίκες μέσα στο 2024 (21-1), αλλά και τις 5 απέναντι στον Μεντβέντεφ, ο οποίος πλέον προηγείται μόλις μια νίκη του Ιταλού (6-5). Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ρώσος μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο που οι δυο τους συναντήθηκαν στον τελικό του Πεκίνου, είχε προβάδισμα με 6-0 για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα 5-0 του Σίνερ μειώνοντας σε 6-5! 

Ο Σίνερ τελείωσε την αναμέτρηση με 7 άσους (ένα διπλό λάθος) κέρδισε το 80% των πόντων πίσω από το πρώτο service (24/30) και το 59% στο δεύτερο (10/17), έσβησε και τα 3 break-points του Μεντβέντεφ, ενώ από την πλευρά του εκμετελλεύτηκε τις 4 από τις 9 ευκαιρίες για break. 

Επιπλέον ο Σίνερ είχε 9 περισσότερους winners από τον αντίπαλο του (16-7), αλλά και 10 λιγότερα αβίαστα λάθη (12-22), με τον Μεντβέντεφ να είναι τραγικός και πάνω στο φιλέ κερδίζοντας μόλις τους 5 από τους 12 πόντους που διεκδίκησε. 

Στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης ο Σίνερ είχε προλάβει να προηγηθεί με 5-0, με τη μοναδική στιγμή που ο Μεντβέντεφ φάνηκε για λίγο στο court να είναι στο 3ο game όπου έφτασε σε διπλό break-point (15/40) με τον Σίνερ όμως να κερδίζει τους 4 επόμενους πόντους κρατώντας το service του. 

Το πρώτο κερδισμένο game για τον Μεντβέντεφ ήρθε με love game μειώνοντας σε 5-1, για να ακολούθησει ένα love game και από την πλευρα του Σίνερ, ο οποίος έκλεισε το εναρκτήριο set του ημιτελικού σε 33 λεπτά. 

Με το Μεντβέντεφ να ταλαιπωρείται τόσο από το service του (μόλις 60% κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο service στο 2ο set και 22% στο δεύτερο service) o Σίνερ συνέχιζε να πιέζει βρίσκοντας μάλιστα break και πάλι νωρίς (1-0) το οποίο εξαργύρωσε κάνοντας το 2-0. 

Ο Μεντβέντεφ, που δεν μπορούσε να βρει λύσεις κάνοντας το ένα τραγικό λάθος μετά το άλλο, μείωσε δύσκολα σε 2-1, για να έρθει ένα ακόμα μεγάλο σερί από τον Σίνερ το οποίο σταμάτησε στο 5-1 σπάζοντας και πάλι το service του Μεντβέντεφ (4-1). 

Ο Ρώσος μείωσε σε 5-2 και πάλι…ματώνοντας, με τον Ιταλό αμέσως μετά να επιστρέφει από το 0/30 και να κλείνει το παιχνίδι σφραγίζοντας την πρόκριση για τον τελικό εκεί όπου θα περιμένει τον νικητή από την αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-6h)



tennis24.gr