Στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας βρίσκονται 5 Έλληνες ιστιοπλόοι οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο λόγος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ, οι ιστιοδρομίες του οποίου ξεκινούν το Σάββατο (17/06) και ολοκληρώνονται στις 26 Ιουνίου.

Μεταξύ των ιστιοπλόων μας που θα λάβουν μέρος σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα είναι η Χρυσούλα Κανέλλου Κοκκινάκη του Ν.Ο Ανδρου, η οποία πέρυσι στο πρωτάθλημα της Τουρκίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια και το χρυσό στα 12χρονα. Επίσης θα τρέξει ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ιάσων Παναγόπουλος του Ν.Ο Καλαμακίου.

Οι υπόλοιποι τρεις αθλητές μας είναι οι Ιωάννης Τουρνής του Ν.Ο.Π. Φαλήρου), Ανδρέας Ψωμιάδης του Ν.Ο.Τ.Κ. και Παρασκευάς Κολοκοτρώνης του Ι.Ο.Π.).

Και οι πέντε νεαροί ιστιοπλόοι μας έχουν προετοιμαστεί πολύ καλά με εντατικές προπονήσεις και συμμετοχές σε καμπ και αγώνες και είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι και σε αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα θα τα καταφέρουν να διακριθούν. Σαφώς θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας με τεράστια συμμετοχή 259 σκαφών, όμως το επίπεδο της ελληνικής ιστιοπλοΐας στις κατηγορίες της Ανάπτυξης είναι πολύ υψηλό και οι αθλητές μας έχουν τις ικανότητες να ξεχωρίσουν.

onsports.gr