Ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο έκανε μια μικρή ανασκόπηση στην καριέρα του όταν ήταν σε ηλικία 20 ετών και τη συνέκρινε με τον Κάρλος Αλκαράθ με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ισπανός κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στο Roland Garros κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

“Ζω με δύο αισθήσεις. Με τη μία νιώθω θυμό και οργή και αναρωτιέμαι γιατί; Και αμέσως μετά συμβαίνει το αντίστροφό και σκέφτομαι γιατί όχι εγώ;” είπε σε πρόσφατη συνέντευξη που παρέθεσε σε αργεντίνικη εφημερίδα. 

“Υπάρχουν πολλοί αθλητές που υποφέρουν. Ο Αλκαράθ πιέστηκε και έπαθε κράμπες μετά από 2 set κόντρα στον Τζόκοβιτς και είναι 30 ετών. Εγώ όταν ήμουν 20 κέρδιζα στον τελικό του US Open τον Φέντερερ. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να νικήσω τους καλύτερους. Το πρόβλημά μου ήταν να κάνω καλά τον καρπό μου.”

“Ο πιο δύσκολος αντίπαλός μου ήταν το σώμα μου. Δεν φοβήθηκα να παίξω κόντρα στους καλύτερους. Ο στόχος μου ήταν να επαναφέρω τον εαυτό μου σε τέτοια κατάσταση για να κάνω το αδύνατο!”

“Ήξερα ότι είχα ένα όπλο που δεν άρεσε σε κανέναν. Το δυνατό στυλ παιχνιδιού μου και την ταχύτητα των χτυπημάτων μου. Η πρόκλησή μου ήταν να φτάσω σε αυτό το παιχνίδι. Ήμουν Νο4 του κόσμου και δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να χάσω πριν από τους προημιτελικούς ή τους ημιτελικούς.” συμπλήρωσε ο 34χρονος Αργεντίνος.


tennis24.gr