«Ποτέ δεν την είδα χτυπημένη»

Την χαρακτηρίζουν εσωστρεφή, αφού δεν έκανε συχνά παρέα με τους συγχωριανούς της, καθώς ασχολούνταν συνέχεια με τα ζώα της, τα οποία αγαπούσε. Για την κακοποιητική συμπεριφορά που η ίδια η Μάλαμα έλεγε ότι δεχόταν, τα «στόματα άνοιξαν» μετά τον θάνατό της.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Ποδοχωρίου, Χρήστος Διαμαντίδης, μιλώντας στην εκπομπή, τόνισε ότι ποτέ δεν είχε ακούσει για την ενδοοικογενειακή βία που φέρεται να δεχόταν η άτυχη γυναίκα αλλά ούτε την είχε δει χτυπημένη.

«Αυτό με στεναχώρησε γιατί τώρα ακούστηκε. Εάν το ήξερα από πριν, θα είχα λάβει τα ανάλογα μέτρα με την κοινωνία και το κράτος. Ήταν έμπειρη κτηνοτρόφος η Μάλαμα. Αν της επιτέθηκε το κριάρι, θα μπορούσε να αντιδράσει. Αγωνιώ, όπως και όλη η κοινωνία εδώ να μάθουμε τι συνέβη», είπε ο κ. Διαμαντίδης.

«Είχε ακουστεί ότι υπήρχε ενδοοικογενειακή βία»

Η Σοφία Ευαγγέλου, που είναι κάτοικος του χωριού, ανέφερε πως η ζωή της κτηνοτρόφου ήταν το σπιτάκι της και τα ζωντανά της.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι υπήρχε κριάρι που χτυπούσε και το κράτησαν. Συνήθως τα σφάζουν γιατί μπορεί να σκοτώσουν και άλλα ζώα».

Η μάρτυρας φαίνεται πως γνώριζε για την κακοποιητική συμπεριφορά που δεχόταν, όπως λένε, η άτυχη γυναίκα και τα όσα περιέγραψε σοκάρουν.

«Είχε ακουστεί ότι υπήρχε ενδοοικογενειακή βία. Είχε μελανιασμένο μάτι, είτε κούτσαινε, είτε κρατούσε τη μέση της. Όταν τη ρωτούσες, έλεγε ότι έπεσε από σκάλες, τι να πω. Δεν ξέρω τι συνέβη, όλα είναι πιθανά. Οι ιατροδικαστές πρέπει να αποφασίσουν».

«Απασχολούσε εργάτες από την…»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην την σκότωσε το κριάρι, αφήνει και ο γείτονάς της, Θεόδωρος Βουλγαρίδης.

«Όλα είναι πιθανά. Απασχολούσε πολλές φορές εργάτες αλβανικής και βουλγαρικής υπηκοότητας, αλλά αυτό το διάστημα δεν τους έβλεπα», ανέφερε.

Ο ίδιος συναντούσε την άτυχη κτηνοτρόφο σχεδόν κάθε μέρα, εκτός από την ημέρα του θανάτου της.

«Της έλεγα να τα παρατήσει, αλλά μου έλεγε ότι είχε αδυναμία στα ζώα», είπε ο γείτονάς της.

megatv.com