Αδιανόητες εικόνες στην πιο κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Έφηβοι χτυπούν βάναυσα ο ένας τον άλλον, με δεκάδες άλλους να φωνάζουν και να σπρώχνουν.

Ένας μαθητής έχει πέσει κάτω και ανήλικοι συνεχίζουν να τον ξυλοκοπούν.

Ταυτόχρονα, σε άλλο σημείο της πλατείας Σαρόκο, άλλοι ανήλικοι σπρώχνουν ένα αγόρι, εκείνο χάνει την ισορροπία του χτυπώντας στο πεζούλι και πέφτει ανάποδα.

Κορίτσια ανταλλάσσουν μπουνιές. Ενήλικοι περαστικοί προσπαθούν να χωρίσουν τα παιδιά.

Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Ένας 17χρονος βγάζει μαχαίρι και τραυματίζει έναν 14χρονο και έναν 17χρονο που πήγε να βοηθήσει τον μικρότερο μαθητή.

Μαχαιριά δέχεται και ένας 50χρονος περαστικός που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη, ο οποίος ήταν σε αμόκ.

Ο δύο ανήλικοι τραυματίες μεταφέρονται με τραύματα στον μηρό, τα πλευρά και τα χέρια στο νοσοκομείο του νησιού. Ο 17χρονος χρειάζεται ωστόσο να μεταφερθεί στα Ιωάννινα για να υποβληθεί σε αγγειογραφία.

«Είναι σε από ό,τι μας είπανε σε καλή κλινική εικόνα, νομίζω πάνε να κάνουν κάποιο, με νευροχειρουργό, κάποια επέμβαση σε αγγεία. (Τον χτύπησε) στο πόδι, στον μηρό», είπε ο θείος του 17χρονου θύματος.

Οι άγριες συμπλοκές διήρκησαν περίπου 15 λεπτά. Στα σκαλιά περιμένουν το ΕΚΑΒ τραυματισμένα παιδιά.

Ο 17χρονος δράστης συνελήφθη μία ώρα μετά και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο νεαρός δράστης αρχικά διαπληκτίστηκε έντονα με την μεγαλύτερη αδελφή του 14χρονου και στη συνέχεια προκλήθηκε γενική… « σύρραξη».



megatv.com