Η McLaren αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό livery ενόψει του Grand Prix του Μονακό, με τα χρώματα του κράνους του Ayrton Senna να κυριαρχούν!

Η ομάδα του Woking συνεργάστηκε με τον χορηγό της, OKX, για να αλλάξει εντελώς την εξωτερική οπτική του μονοθεσίου της και τα χρώματα αυτού. Έτσι, για το GP του Μονακό, το πορτοκαλί papaya αντικαταστάθηκε από κίτρινο, πράσινο και μπλε, όπως ήταν το κράνος του αδικοχαμένου Βραζιλιάνου οδηγού.

Επίσης, στο μονοθέσιο θα είναι κολλημένα και αρκετά λόγια που διατύπωσε ο Senna στην καριέρα του, ενώ το όνομά του θα φιγουράρει στην εμπρός και πίσω πτέρυγα της MCL38.

Αν και ο προηγούμενος αγώνα στην Imola έκλεινε τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Senna, την 1η Μαΐου 1994, η McLaren επέλεξε να τρέξει με το ιδιαίτερο αυτό livery στο Μονακό, καθώς αποτελούσε μέρος του ευρύτερου φόρου τιμής που ήθελε να αποδώσει η ομάδα στο πρόσωπό του. Ο Senna έχει κερδίσει 6 φορές στο GP του Πριγκηπάτου, με πέντε διαδοχικές την περίοδο για την οποία έτρεχε για την McLaren, και συγκεκριμένα μεταξύ 1989-1993.

Μιλώντας αναφορικά με τα χρώματα του μονοθεσίου, ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε: “Η ομάδα είναι περήφανη που αναγνωρίζει και γιορτάζει την εντυπωσιακή ζωή και αγωνιστική κληρονομιά του Ayrton Senna, μέσα από το livery αυτό”.

“Ο Senna γίνεται σεβαστός και μνημονεύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα της F1. Είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός της McLaren”.

“Ο αντίκτυπός του στη McLaren είναι τεράστιος, όχι μόνο μέσα από τα αγωνιστικά του κατορθώματα αλλά επίσης και από την παρουσία του εντός του οργανισμού και πλέον της κληρονομιάς του. Είναι τιμή, λοιπόν, το να τρέχουμε γι’ αυτόν στην πιο πετυχημένη πίστα γι’ αυτό, με το κίτρινο, πράσινο και μπλε χρώμα”.

Η ιδέα για ένα Senna livery δουλεύεται εδώ και 12 μήνες στο Woking, έχοντας πλήρως τις ευλογίες της οικογένειας Senna, η οποία ενεπλάκη ενεργά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Η Bianca Senna, που εργάζεται στη Senna Global, δήλωσε απ’ τη μεριά της: “Είναι τιμή που ο Ayrton αναγνωρίζεται μέσα από αυτά τα χρώματα, σε συνεργασία με τη McLaren Racing αλλά και τη McLaren Automotive”.

“Είναι ένας φανταστικός τρόπος να γιορτάσουμε τη ζωή και την κληρονομιά του μέσα από τα ιστορικά του χρώματα, και στο μονοθέσιο και στο αυτοκίνητο. Η McLaren σήμαινε πολλά για τον ίδιο και μαζί πέτυχαν μεγάλες επιτυχίες, αρκετές από τις οποίες μνημονεύονται ακόμα και σήμερα από πολλούς. Είναι ιδιαίτερο θέαμα αυτά τα χρώματα στο Μονακό, μια πίστα που του έδινε τόση χαρά και τεράστιους θριάμβους”.

Με 35 νίκες με τα χρώματα της βρετανικής ομάδας (από τις συνολικά 41 της καριέρας του), ο Senna είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός που πέρασε από το Woking. Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα οδηγών ενώ συνεισέφερε σε 4 τίτλους κατασκευαστών στα χρόνια του στη McLaren.

Πέρα από το χρώμα του μονοθεσίου, η McLaren Automotive αποκάλυψε και μια ιδιαίτερη εμφάνιση για τη McLaren Senna, το αυτοκίνητου δρόμου της McLaren Automotive, υπό την ονομασία Senna Sempre έκδοση.

Διαθέτει παρόμοια χρώματα με το μονοθέσιο που θα τρέξει στο Μονακό, αλλά και ένα πορτραίτο του Senna που σχηματίζεται από πολλές κουκίδες.


f1fan.gr