Τρίτη και τυχερή για τον Κάσπερ Ρουντ; Ο ειδικός αναλυτής του Eurosport και παλιά δόξα του Ισπανικού τένις, Άλεξ Κορέτσα, πιστεύει ότι ο Νορβηγός μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον σημερινό τελικό του Roland Garros στο Παρίσι.

Ο Ρουντ θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε τελικό Grand Slam τουρνουά και δεύτερη συνεχόμενη στο Γαλλικό Όπεν, μετά την περσινή ήττα από τον Ράφαελ Ναδάλ.

Με δηλώσεις στο Eurosport, ο Κορέτσα χρίζει φαβορί τον Τζόκοβιτς, ωστόσο αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα στον Ρουντ πιστεύοντας ότι έχει την ικανότητα για την έκπληξη.

“Είναι απίστευτο αυτό που έχει κάνει ο Κάσπερ. Ξέραμε ότι είναι πολύ δυνατός στο χώμα αλλά απέδειξε ότι μπορεί και στις άλλες επιφάνειες και κυρίως στα hard courts. Τώρα βρίσκεται ξανά σε τελικό. Δουλεύει πολύ σκληρά και παίζει με πολύ σπιν στο forehand του. Το backhand του είναι πολύ καλό και σερβίρει πραγματικά καλά. Επιστρέφει από πολύ πίσω οπότε είναι δύσκολο να κερδίσεις πόντο όταν είναι στο court.

“Έχει το μομέντουμ, είναι δυνατός σωματικά και πολύ σταθερός πνευματικά αυτές τις μέρες. Δείχνει πολύ συγκεντρωμένος. Είχε την ευκαιρία να παίξει με τον Ράφα πέρυσι αλλά δεν είχε τύχη. Κόντρα στον Αλκαράθ στο US Open έπαιξε πολύ καλά και τώρα είναι η τρίτη φορά που παίζει σε τελικό Grand Slam.

“Θα έχει τις ευκαιρίες του κόντρα στον Νόβακ, σίγουρα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με τον Νόλε αλλά σίγουρα θα νιώθει ότι έχει μια καλή ευκαιρία. Αν θες να παίξεις με τον Νόβακ σε τελικό Grand Slam, το χώμα είναι η καλύτερη επιφάνεια για να έχεις τύχη” είπε χαρακτηριστικά ο Κορέτσα.

Ο Ισπανός αναλυτής, εντυπωσιάστηκε από τον Τζόκοβιτς στην αναμέτρηση με τον Αλκαράθ, έχοντας δεδομένο ότι ο Σέρβος δεν είχε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το Γαλλικό Όπεν.

“Είναι σε πολύ καλή φόρμα. Κινείται καλύτερα και πνευματικά είναι πολύ δυνατός. Χτυπούσε την μπάλα πολύ καλά. Είναι πολύ γρήγορος και θα είναι δύσκολο να νικηθεί στον τελικό, λόγω και της εμπειρίας του. Την ίδια στιγμή, έχει πολύ μεγάλη πίεση στις πλάτες του αν και ξέρει πως να τη διαχειριστεί”.

Ο τελικός του Παρισιού θα ξεκινήσει στις 15:30GR-Eurosport.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 




tennis24.gr