Σβήνοντας 2 set-points στο tie-break του 1ου set και παίζοντας εξαιρετικό τένις στο 2ο o Κάρεν Χατσάνοφ έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Madrid Open για 1η φορά στην καριέρα του επικρατώντας του συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-6(8), 6-4 παίρνοντας ρεβάνς για τον αποκλεισμό του στο Μόντε Κάρλο πριν από μερικές εβδομάδες. 

Ο 26χρονος Ρώσος που έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, έχοντας παίξει ήδη σε δύο ημιτελικούς, σημείωσε την 19η νίκη του μέσα στο 2023 (19-8), αλλά και τη μόλις 4η στο τουρνουά της Μαδρίτης (4-5) μπαίνοντας στην 8άδα. 

Οι δύο παίκτες, που συνεργάζονται και στα διπλά έχοντας περάσει στα προημιτελικά, ξεκίνησαν την αναμέτρηση έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από τη θέση του service κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο σκέλος του αγώνα να κριθεί στο tie-break. 

Εκεί ο Ρούμπλεφ προηγήθηκε με 6-4 έχοντας 2 set-points στη διάθεσή του, τα οποία ο Χατσάνοφ έσβησε παίρνοντας προβάδισμα με 7/6 φτάνοντας ο ίδιος σε set-point. Ο Ρούμπλεφ ισοφάρισε σε 7/7 σώζοντας το set, ενώ το ίδιο έκανε όταν ο Χατσάνοφ προηγήθηκε με 8/7, το οποίον ισοφάρισε σε 8/8 με καθοριστικό mini-break. 

Ωστόσο, ο Χατσάνοφ βρήκε και 3ο set-point (9/8) και με νέο mini break στο service του Ρούμπλεφ κατέκτησε το 1ο set μετά από μία ώρα παιχνίδι.

Στην αρχή του 2ου set o Χατσάνοφ έχασε τρεις ευκαιρίες για break με τον Ρούμπλεφ να επιστρέφει από το 0/40 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στο 2ο service-game του Νο6 του κόσμου με τον Χατσάνοφ να κάνει το break παίρνοντας κεφάλι στο set με 2-1 το οποίο και εξαργύρωσε με δύσκολο hold (3-1). 

Από εκεί και πέρα ο Χατσάνοφ κατάφερε να κρατήσει το service του, σβήνοντας και break-point στο 6ο game, για να φτάσει στο τέλος στη νίκη και την πρόκριση για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα περιμένει τον αντίπαλό του από το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης μεταξύ του Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

Στο άλλο παιχνίδι που ξεκίνησε στις 12:00 GR στο Arantxa Sanchez ο Γερμανός και lucky loser Ντάνιελ Αλτμάιερ συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στη Μαδρίτη καθώς επικράτησε και του Ισπανού Χαούμε Μουνάρ με 6-3, 6-0 και περιμένει τον νικητή από την αναμέτρηση του Μπόρνα Τσόριτς με τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα για να τον αντιμετωπίσει στα προημιτελικά. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr