O προερχόμενος από τα προημιτελικά Ασλάν Καράτσεφ, μετά τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Κινέζου Ζινζέν Ζανγκ με 7-6(3), 6-4 μετά από μια ώρα και 42 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του σε ημιτελική φάση ATP Masters για 1η φορά στην καριέρα του. 

Μάλιστα ο 29χρονος Ρώσος είναι ο μόλις δεύτερος παίκτης που από τα προκριματικά που φτάνει στα ημιτελικά του Madrid Open μετά το 2002 και τον Ιταλό Φαμπρίς Σαντόρο, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει στα ημιτελικά ενός τουρνουά φέτος μετά το τουρνουά στο Πούνε στην Ινδία. 

Να σημειωθεί ότι ο Καράτσεφ έφτασε στις 7 νίκες φέτος στη Μαδρίτη, έχοντας χάσει μόλις ένα set (14-1) κόντρα στον Ντε Μινόρ στον 3ο γύρο! 

Ο Νο121 του κόσμου έχοντας και σήμερα “σύμμαχο” το εξαιρετικό του service, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 6 άσους (2 διπλά λάθη), ενώ παραχώρησε μόλις 8 πόντους από το πρώτο του service το οποίο έφτασε στο 82% (36/44) σβήνοντας και τις 3 απειλές για break στου Ζανγκ. 

Στο 1ο set οι δύο παίκτες είχαν από ένα μεγάλο hold μέχρι να φτάσουν στο tie-break. Εκεί ο Ζανγκ πήρε προβάδισμα με 3/0 βρίσκοντας δύο mini-break, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τον Καράτσεφ να κατακτά τους επόμενους 7 πόντους φτάνοντας στην κατάκτηση του set. 

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού ο Ρώσος πάτησε πάνω στο γρήγορο break (1-0) και από εκεί και πέρα σερβίροντας εκπληκτικά (έχασε μόνο τέσσερις πόντους σε πρώτο και δεύτερο service) κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημα και να φτάσει σε μια μεγάλη και ιστορική για τον ίδιο νίκη.

Στον ημιτελικό θα παίξει είτε με τον Στέφανο Τσιτσιπά είτε με τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ τον οποίον είχε κερδίσει στην προκριματική φάση. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr