Ο Γιανίκ Χάνφμαν έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη Μαγιόρκα αποκλείοντας τον Νο1 του ταμπλό και κάτοχο του τίτλου, Στέφανο Τσιτσιπά με τον Γερμανό και Νο48 του κόσμου να επικρατεί με 6-4, 3-6, 6-2 μετά από μία ώρα και 46 λεπτά παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά, με τον Τσιτσιπά να πηγαίνει στο Wimbledon με μία νίκη σε τρία τουρνουά! 

 

 

Χωρίς ενέργεια, με πολλά νεύρα (πέταξε την μπάλα δύο φορές εκτός court), χωρίς επιστροφές (20%), με άσχημη παρουσία πάνω στο φιλέ (18/30), ο Τσιτσιπάς ουσιαστικά δεν…εμφανίστηκε ποτέ στο κεντρικό court του Mallorca Country Club απέναντι στον Χάνφμαν, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 80% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (36/45), έσπασε 3 φορές το service του Τσιτσιπά (3/6), ενώ έχασε μόλις 7 μάχες πάνω στο φιλέ (16/23).

 

Στο 1ο set ο Χάνφμαν αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά βρίσκοντας break με το “καλησπέρα” (1-0), το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος του set κλείνοντάς το με δύσκολο hold (6-4) κάνοντας το 1-0. 

 

 

Στο 2ο set ο Τσιτσιπάς έδειχνε να βρίσκει ρυθμό και παλμό, μετά από το δύσκολο hold στο οποίο χρειάστηκε να σβήσει τριπλό break-point (0/40) παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τενίστας ανέβασε τα ποσοστά στο πρώτο service με το 69% του 1ου set να ανεβαίνει στο 80%.

Στο καθοριστικό 8ο game, ο Τσιτσιπάς έφτασε σε break, αλλά χρειάστηκε και τη…συνδρομή του Χάνφμαν, με τον Γερμανό να κάνει δύο διπλά λάθη και τον Τασιτσιπά να φτάνει στο πρώτο του break στην πρώτη του προσπάθεια κάνοντας το 5-3 και αμέσως μετά με δύσκολο hold έκλεισε το set (6-3), ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 

 

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο decider εκεί όπου ο Τσιτσιπάς, πέταξε και πάλι την μπάλα εκτός court μετά από ένα διπλό λάθος με το σκορ να γίνεται 40/40. Ο Έλληνας τενίστας δέχθηκε 2η παρατήρηση, το είχε κάνει και νωρίτερα, με αποτέλεσμα να χάσει αυτομάτως έναν πόντο με τον Χάνφμαν να βρεθεί σε break-point και στη συνέχεια να φτάσει σε break κάνοντας το 3-1!

 

Ο Γερμανός εξαργύρωσε το break και με hold έκανε το 4-1 με τον Τσιτσιπα να μειώνει σε 4-2. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο του κερδισμένο game για φέτος στη Μαγιόρκα, με τον Γερμανό να κατακτά τα επόμενα 2 games φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και στα προημιτελικά του τουρνουά εκεί όπου θα παίξει απέναντι σε έναν εκ των Φελιθιάνο Λόπες και Τζόρνταν Τόμπσον. 

MALLORCA CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)




tennis24.gr