Ο Espargaro οδηγεί το 1-2 της Aprilia

Η αρχή των δοκιμών της μεγάλης κατηγορίας είδε τον Fabio Di Giannantonio να θέτει τα πρώτο σημεία αναφοράς για περίπου 10 λεπτά, πριν ο Aleix Espargaro περάσει στην κορυφή με ένα μεσαίο 1:41.

Μετά ήταν η σειρά του Vinales να περάσει μπροστά, με τον Αleix να καταφέρνει και πάλι να περάσει μπροστά.

Η κατάταξη έμεινε έτσι μέχρι το τελευταίο τέταρτο, όπου ο Espargaro έκανε έναν ακόμα καλύτερο χρόνο, όμως αμέσως μετά έπεσε στη 10η στροφή. Ο Vinales συνέχισε το 1-2 της Aprilia περνώντας μπροστά, ομως ο Marco Bezzecchi εκτοξεύτηκε στην κορυφή με 1:30.644.

Φαινόταν ότι o Bezzecchi θα ήταν ο ταχύτερος της Παρασκευής, όμως με 1 λεπτό να απομένει ο Aleix Espargaro όρμησε μετά την πτώση του και βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, κάνοντας 1:30.474 και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Ο Vinales κατάφερε να κάνει το 1-2 για την Αprilia, περιορίζοντας τον Bezzecchi στην 3η θέση.

Ο Brad Binder (τον οποίο παρέσυρε σε μια πτώση ο Augusto Fernandez στα πρώτα στάδια) έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, με τον Jorge Martin να συμπληρώνει την πεντάδα.

Ο Marc Marquez, που χθες ανακοίνωσε ότι θα πάει στην Gresini Ducati το 2024, ήταν η κορυφαία Honda, μπροστά από τον Miguel Oliveira.

O Fabio Di Giannantonio βρέθηκε τελικά στην 8η θέση, με τους Jack Miller και τον Fabio Di Giannantonio να συμπληρώνει τη δεκάδα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 και επικεφαλής της βαθμολογίας, Franceso Bagnaia, προσπάθησε στο τέλος να βρει το δρόμο του για την πρώτη δεκάδα, αλλά έκανε ένα λάθος στο γρήγορο γύρο του, έμεινε εκτός και θα αναγκαστεί να περάσει από τις ΚΑΤ1 αύριο.

mgp.gr